Terenske nastave u Istri

Nakon pune dvije i pol godine konačno su nam epidemiološke prilike dopustile da se zaputimo na terensku nastavu preko mosta! To smo objeručke prihvatili i povodom Dana škole otišli na terensku nastavu u Istru i to učenici razredne nastave u utorak 26.4., a učenici predmetne nastave u četvrtak 28.4. U nastavku pročitajte naše kratke izvještaje i pogledajte u galeriji kako smo se dobro zabavili i naučili puno zanimljivih činjenica pa možda i vas potakne da se uputite na ista mjesta.

U ovoj objavi su izvještaji za oba dana pa strpljivo scrollajte do kraja 🙂

UTORAK, 26.4. – RAZREDNA NASTAVA

U utorak 26.4. učenici od 1. do 4. razreda bili su u pratnji svojih učiteljica na izletu u Istri.

Posjetili smo dječju farmu Feštinsko kraljevstvo gdje su učenici igrali razne štafetne igre i razgledali špilju uz stručno vodstvo. Zatim smo otišli u tematski park dvorac Sanc Michael gdje smo ručali i bili spremni za nove aktivnosti: vožnju kočijom, gađanje lukom i strijelom te samostrijelom, vrtnju vrtuljkom i spuštanje užetom.

Za kraj smo kupili ponešto suvenira i zasladili se sladoledom. Vratili smo se umorni, ali sretni i puni doživljaja.

učiteljica Matea

ČETVRTAK, 28.4. – PREDMETNA NASTAVA

Vesela ekipa učenika s kata škole okupila u četvrtak ujutro i uzbuđeno krenula u novu avanturu sa svoje četiri učiteljice Martinom B, Martom, Sonjom i Martinom J.! Budući da nas je puno morali smo ići busom i mini busom u kojem smo se izmjenjivali tijekom puta.

Nakon kratkog odmora za marendu na Vratima Jadrana zaputili smo se u Svetvinčenat gdje nam je odredište bio novoobnovljeni dvorac Morosini-Grimani koji nas je oduševio već na prvi pogled. Domaćin nas je kratko upoznao s poviješću dvorca i uputio nas u sve aktivnosti koje će nam biti na raspolaganju. U sljedeća puna tri sata zavirili smo u svaki kutak dvorca, virtualno jahali trku na prstenac, kovali digitalni mač i branili dvorac od uskoka. Najzabavnija, ali i najzahtjevnija je bila escape igra  u kojoj smo, podijeljeni u manje grupice, odgonetavali zagonetke koje su nas vodile prema maču u kamenu kojeg je uz pomoć ispravne šifre trebalo izvući. Zaključili smo da nam je matematika itekako potrebna.

Koliko nam je zabavno i fizički aktivno bilo u dvorcu govori to da smo jaaaako gladni u 14 sati krenuli prema Kašteliru gdje nas je čekao ručak koji smo u slast pojeli i bili spremni za dalje.

Sljedeća stanica bio je obližnji Višnjan gdje smo u Kampusu Tičan posjetili zvjezdarnicu. Dočekala nas je gospođa Gordana koja nam je u kupoli održala zanimljivo predavanje uz prezentaciju o galaksiji, planetima, Suncu, meteorima… Na kraju predavanja pridružio nam se barba Mladen i pojasnio nam kako funkcionira dvostruki teleskop kojeg je iznio pred zvjezdarnicu. Podijeljeni u dvije skupine vidjeli smo glavni teleskop uz pojašnjenje kako radi i promatrali smo Sunce kroz dvostruki teleskop. On nam je omogućio da vidimo sunčeve pjege i sunčeve baklje. Zanimljivo iskustvo bilo je i držati komad meteorita u ruci!

Puni dojmova krenuli smo prema Puntu, no budući da je dan prošao u odličnom raspoloženju tako je trebao i završiti pa su nam učiteljice za nagradu dale sat vremena pauze na Vratima Jadrana. Što smo tamo radili… pogledajte u foto galeriji 😀 Dolazak u Punat bio je vrlo glasan jer naravno da smo feštali u busu, a slobodno možemo reći da je pjesma puta bio LInđo!