Lino višebojac u Puntu

Naša škola je u četvrtak 24. listopada bila domaćin sportskog natjecanja Lino višebojac. To je natjecanje hrvatskih osnovnih škola kojeg već četrnaestu godinu zaredom organiziraju Sportske novosti, Podravka  i Hrvatski Telekom. Kao gosti natjecanja sudjelovali su i mladi igrači HNK Rijeka U19: Marko Putnik, Filip Zrilić i Niko Galešić koji su ujedno i igrači reprezentacije Hrvatske. Lino višebojac nagrađuje pravi, pozitivan, sportski duh, a promovira prijateljstvo i druženje.

Učenici iz područnih osnovnih škola Vrh, Krk, Punat, Baška i Vrbnik koji su prošli kvalifikacije od strane svojih učitelja tzk-a okupili su se u dvorani i u 12 sati započelo je pravo euforično natjecanje. Prije početka natjecanja dvije učenice MŠ Krk otplesale su moderan ples, naša Ana Orlić pročitala je najbolji sastav na temu Svijet po mom, a ravnatelj škole Serđo Samblić svim je natjecateljima zaželio puno uspjeha.

Natjecanje za najbolje ili bar najsrčanije pjevanje navijačkih pjesama nije se održalo, ali mislim da imamo neslužbenu pobjednicu među našim redovima 😀  Procijenite sami:

Dvorana je bila podijeljena na četiri poligona gdje su se učenici natjecali u raznim kategorijama:  nogometa, rukometa i košarke te skoka u dalj. Učenice – sutkinje, naše osmašice,  zapisivale su bodove pojedinaca. U pauzama pojedinačnih natjecanja slijedila su grupna natjecanja u potezanju konopa, štafeti i skakanju u vrećama. Jednu grupu su činili učenici 5. i 8. razreda, a drugu 6. i 7. razreda. Pobijedila je grupa petaša i osmaša. Na kraju su se simbolično natjecali i odabrani učenici prva četiri razreda puntarske osnovne škole. Natjecanje je otvorila i zatvorila maskota medvjedića Lina.

Odabrano je dvoje navijača iz publike – djevojčica i dječak – koji su pucali i branili gol igrajući protiv nogometaša Rijeke. Boje naše škole branio je Ian i odlično odradio svoj zadatak.

Nakon podjele prigodnih Lino paketa igračima, slijedilo je fotografiranje s pobjednicima i igračima HNK Rijeka te intervjui.

Veliki foto izvještaj o natjecanju bit će objavljen u nedjeljnom izdanju Sportskih novosti (27.10.2019.)

Od srca čestitamo Dinu Bajčiću i Leani Rušin koji su proglašeni najbolje plasiranim učenicima u pojedinačnim natjecanjima!

Martina Jurjević