Maškare, ča mogu maškare…

… u puntarskoj školi napraviti šurlice za marendu! Da, dobro ste pročitali…

Pri našem zadnjem školskom šušuru, kako to voli reći učiteljica Sonja (glavni feštarski kolovođa!) dogovorili smo se da će povodom mesopusta učenici viših razreda za sve učenike i djelatnike škole prva dva sata raditi šurlice, a teta Željka je bila zadužena za gulaš. Učiteljice i teta Josipa su se jutros ranije ustale i donijele zamiješeno tijesto od 12 kilograma brašna  od kojeg smo dobili oko 18 kilograma šurlica. Učiteljice su rezale tijesto na komadiće, a učenici su šurlalali/takaljali. Neki su koristili žbice (pletaće igle) kako tradicija nalaže, dok su se drugi poslužili štapićima za ražnjiće koji su sasvim pristojno obavili svoj posao. Bili smo sigurni da ćemo sve na vrijeme napraviti, no iznenadili smo sami sebe i dovršili ovaj zabavan posao u samo jedan školski sat!

Prvašići i trećaši su sa svojim roditeljima vrijedno pripremili slatki program na kojem su se našle tradicionalne karnevalske slastice fritule, kroštule i krafne koje su bile poslužene na stolovima da se učenici zaslade nakon šurlica i gulaša.

Kao i obično, učenici nižih razreda marendali su na prvom, a učenici viših na drugom velikom odmoru i na oba su se vidjeli palčevi u zraku, a jedan je šestaš za učiteljski stol dobacio komentar da se tako dobro najeo da mu neće trebati ručak 🙂 (zvrcnut ćemo mamu da provjerimo je li se predomislio).

Učitelji su danas uživali gledajući učenike kako se vesele, smiju i zajedno rade, plešu i pjevaju u fantastičnom raspoloženju pa je danas većina nastave bila ples i pjesma što možete vidjeti i u foto galeriji.

Sve su ovo budnim okom pratili naši organi reda…

… i zaključili da je sve danas odrađeno po zakonima mesopusta!

Prema posljednjoj fotografiji procijenite jesu li šurlice i gulaš bili fini 🙂 Veliko hvala svima koji su dali svoj doprinos na bilo koji način da učenici današnji dan provedu u ovako dobrom raspoloženju!

Da bimo i k letu zi još više veselja i šušura i va još većen broju!!