Nagradni izlet za sudjelovanje na maškarama

Učenici od 1. do 3. razreda su petak, 31. svibnja proveli na terenskoj nastavi u Rijeci.

Krenuli smo ujutro u 8 sati te smo u Rijeci prvo posjetili Prirodoslovni muzej. Tamo su učenici  uz stručno vodstvo upoznali morske životinje, ptice, sisavce, gmazove vodozemce i kukce našeg područja. Učenici su sa velikim zanimanjem pratili predavanje o posebnostima životinja našeg kraja te su imali mnoštvo pitanja.

Sljedeća stanica je bio Peek&Poke, muzej starih računala i informatičke tehnologije. Učenici su vidjeti kako je izgledalo prvo računalo, prvi mobitel, razne pisaće mašine, foto aparati, gramofoni i slični  primjerci audio i video tehnike.

Vidjeli su kako su izgledale nekadašnje kompjuterske igrice ali su imali priliku i isprobati ih te usporediti današnje igrice sa nekadašnjim.

Drugi dio Peek&Poke muzeja čini muzej djetinjstva, odnosno muzej starih igračaka. U ovom muzeju postoji preko 600 eksponata od kojih je najstariji iz 1900. godine. Ovaj dio muzeja je podijeljen na Park stvaranja, Zonu fosila, Društveni krug, Oglasni prolaz, Knjiški kutak, Carstvo lutaka, Pješčanu arenu, Zov ulice i Ispred ekrana. Specifičnost ovog muzeja je i što ga stvaraju upravo građani koji daruju svoje igračke i uspomene na djetinjstvo.

Nakon što su učenici vidjeli kako su izgledale nekadašnje igračke umorni, ali zadovoljni smo krenuli  kući.

Autobus je bio dar učenicima za sudjelovanje na maškaranom plesu na čemu se zahvaljujemo Puntarskim užancama!

učiteljica Margareta Orlić