Nova ekipa u berbi maslina

Nakon naših vrijednih osmaša koji već tradicionalno s razrednicom Sonjom idu u berbu maslina u petak su u berbu krenuli i petaši i šestaši s razrednicama Martinama.

Okupili smo se pred školom i u 8 sati krenuli pješke prema Kanajtu gdje nas je dočekao barba Ivan Žic. Prikazao nam je edukativni video o maslinarstvu nekad i danas u kojem smo naučilo ponešto o sortama maslina na otoku, kako se beru i prerađuju u ulje. Kolačima i fritama potaknuo je bolje pamćenje pa smo stoga odlično odgovorili na kviz pitanja kojima smo zaslužili marendu.

No, prije marende trebalo je prionuti branju zbog čega smo i došli. Iako nije bilo sunca vrijeme je bilo toplo i većina je brala u kratkim rukavima. Pobrali smo plodove sa šest stabala i ubrali 60 kilograma maslina.

Od poštenog rada odmorili smo se uz hrenovke koje smo sami pekli. Siti smo krenuli prema uljari gdje smo vidjeli proces pretvaranja maslina u ulje i dobili dvije boce na dar.

Još jednom puno hvala Ivanu i Ivi Žic što su za nas odvojili vrijeme i naučili nas novim vještinama i priuštili nam dobru zabavu!