Osmaši sudjelovali na terenskoj nastavi u Vukovaru

Dana 26. rujna u 5 h krenuli smo prema Vukovaru. Pridružili su nam se učenici iz PŠ Vrbnik i OŠ “Malinska-Dubašnica” i  s njihovim učiteljima Draganom Džekom i Lukom Savinom, te ravnateljicom OŠ “Malinska-Dubašnica” gđom. Nedeljkom Turčić.

U Vukovar smo stigli oko 11,45 h. Ondje smo se smjestili u vojarni. U ranim smo popodnevnim satima bili na predavanjima o Domovinskom ratu i Bitki za Vukovar. Zatim smo posjetili Muzej vučedolske kulture. Ondje smo naučili nešto o drugačijoj kulturi od naše. Kad smo razgledali muzej otišli smo u vojarnu na večeru, odmoriti se i spremiti za disco. U discu je bilo ludo i nezaboravno, svi smo se jako dobro zabavili. Nakon napornog dana uputili smo se prema vojarni.

Sljedećeg jutra nakon doručka otišli smo u razgledavanje postaja u vojarni. Zatim smo posjetili memorijalne lokacije: Memorijalno groblje, Trpinsku cestu, Ovčaru, Spomen dom hrvatskih branitelja i Vukovarsku bolnicu. Ujedino smo posjetili crkvu i samostan Sv. Filipa i Jakova. Nakon obilaska uputili smo se prema vojarni na ručak. Potom smo se uputili prema Školi mira, a ondje smo odigrali i kviz. Kada je kviz završio svi smo se uputili prema autobusima i krenuli svojim kućama.

tekst i fotografije pripremila Lucija Derenčinović, 8.razred