Povijesna proslava Dana škole

Mnogi naši učitelji su bili i učenici naše donedavno jedinstvene otočne škole koja je (u naše vrijeme) nosila ime “17. travanj”, da bi u prosincu 1990. promijenila ime koje danas s ponosom nosi. Krčka škola, kako god da joj je ime bilo, doživjela je svašta u svojoj povijesti, ali po prvi puta svoj dan slavi – on line. Ako se mene pita, neka bude i posljednji!

U proteklih mjesec i pol pokazali smo se kao pravi, složni tim i nikakav virus nas neće spriječiti da se i danas virtualno okupimo ne samo na nastavi.

Učenici su od prošlog tjedna marljivo pripremali današnje obilježavanje Dana škole. Sjećate li se zelene novčanice od 5 kuna? Njezino su lice krasili portreti našeg Frana Krste Frankopana i Petra Zrinskog koji su na današnji dan 1671. pogubljeni u Bečkom Novom Mjestu. Naši učenici ponudili su novu verziju novčanice, a neki su joj povećali i vrijednost.

Komisija koju su sačinjavale učiteljice razredne nastave i učiteljice Inge (likovna kultura) i Teodora (informatika) izabrale su po jednu najuspješniju u svakom razredu. Prvotni je plan bio da najuspješniji budu nagrađeni peticama, no radovi su toliko kreativni i zanimljivi da su se učiteljice jednoglasno dogovorile da će svi pristigli radovi biti nagrađeni peticama!

Ovim putem svim učenicima i djelatnicima škole, ali i roditeljima koji su ove godine posebni dio naše školske obitelji u ime Stručnog tijela PŠ Punat želim sretan Dan škole!

Roditelji, hvala vam na bezrezervnom povjerenju posljednjih tjedana i na ugodnoj svakodnevnoj suradnji i komunikaciji. Bez vas bismo teško ovako uspješno podučavali i odgajali vašu djecu u virtualnom svijetu jer smo ipak učitelji postali da bismo s djecom dane dijelili uživo.

učiteljica Martina Jurjević

Najuspješnije ćemo izdvojiti poimence, a sve radove možete vidjeti u foto galeriji. 

1. razred: Mia Kovačević

3. razred: Dominik Radolović

4. razred: Dino Softić

5. razred: Jasmina Bobarić

6. razred: Paula Žic

7. razred: Irra Šahinović

8. razred: Rock Hunjadi (možda najprigodnija 😂)