Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

U srijedu 15. siječnja, u suradnji predmetne nastave Hrvatskog jezika i školske knjižnice, održano je školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda. Ove školske godine ovaj Nacionalni projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja ušao je u 11. sezonu održavanja, a ovogodišnja tema mu je Između stvarnosti i fantazije.

Na početku školske godine učiteljica hrvatskog jezika Martina Butković odabrala je za natjecanje šest učenica: Irru Šahinović (7.r.), Anu Orlić (8.r.), Nadine Bikič (8.r.), Niku Nosić (6.r.), Paulu Žic (6.r.) i Mariju Nosić (5.r.). Priprema za pisani dio školskog natjecanja podrazumijevala je čitanje triju knjiga: Zmaj ispod starog grada (Krunoslav Mikulan), Nikadgrad (Jessica Townsend) i Harry Potter: Kamen mudraca (J.K. Rowling). Drugi dio pripreme za natjecanje čini izrada plakata koji prikazuje slikovnu verziju jednog pročitanog segmenta knjige.

Nakon rješavanja testa, koje je trajalo 60 minuta, povjerenstvo od tri člana (Martina Butković, učiteljica HJ; Predrag Perožić, knjižničar i Irena Žgaljić Magašić, knjižničarka) ispravilo je testove i slijedom uspješnosti u rješavanju zadataka zaključilo da će ekipu od tri učenika na sljedećem, županijskom nivou natjecanja Čitanjem do zvijezda činiti: Irra Šahinović, 7.r., Marija Nosić, 5.r. i Nika Nosić, 6.r.

Ostale učenice koje su ispit riješile s manjim brojem bodova, ostaju kao rezervni članovi ekipe.

Nakon natjecanja učenice su obavještene o svom uspjehu te su im dodijeljene zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju.

Naša se je škola ove godine prvi put prijavila na natjecanje Čitanjem do zvijezda, a treba naglasiti da će 5. ožujka 2020. biti domaćin županijske razine ovog natjecanja.

knjižničarka Irena Žgaljić Magašić