Sretno, osmaši!

Nakon što su se učenici već pomalo priviknuli na ljetni način rada na kratko su se u četvrtak, 6- srpnja vratili u školu kako bi primili svoje ovogodišnje svjedodžbe, a neki i pohvalnice i nagradne knjige koje im je darovala Općina za izvrstan uspjeh.

Okupili smo se u blagovaoni u 9 sati, a učenicima i učiteljima pridružili su se i članovi obitelji naših ovogodišnjih osmaša. Povod okupljanja u blagovaoni bio je njihov oproštaj od osnovne škole uz priredbu koju su vrijedno pripremali uz mentorstvo knjižničarke Irene, učitelja Juricu, učiteljice Marte i razrednice Sonje. Priredbu su vodili Kiara i Dorijan.

Nakon pozdrava susret je započeo instrumentalnom izvedbom himne Primorsko-goranske županije “Zavičaju tebi” koji je odsvirala Marija uz pratnju tamburaša., a nastavio se predstavljanjem učenika 8. razreda. Uslijedila je prezentacija koju je pripremila Marija u kojoj smo mogli vidjeti fotografije generacije posljednjih osam godina koje je pratio prigodni tekst.

Publiku su posebno zabavili i nasmijali Jana i Noa u ulozi Kristianovih roditelja koji mu sugeriraju koju srednju školu je mudro upisati. Kako bi prikazali još svojih vještina osmaši su uz vodstvo učiteljice Marte izveli pjesmu Jonas song na njemačkom jeziku.

Od svojih su se učitelja oprostili uz kratku opasku po čemu će ih se sjećati, a kao prigodni znak pažnje svakom su poklonili ružu. Oproštaj od razrednice bio je posebno emotivan nakon što im je podijelila svjedodžbe i uz asistenciju općinskog načelnika Daniela Strčića uručila poklon knjige za odličan uspjeh u 8. razredu, kao i za odličan uspjeh u svih 8 razreda.

Nakon darova zapjevali su pjesmu “Uhvati ritam” koju su uvježbali s učiteljem Juricom.

Na samom su kraju pozvali voditeljicu škole kojoj su uručili svoju fotografiju i popis učenika. Naime, od ove godine uveli smo novi običaj da će osmaši školi pokloniti svoju fotografiju za uspomenu koja će biti izložena na stubištu počevši od prve generacije koja je osmi razred završila u rekonstruiranoj zgradi. Fotografija ovogodišnjih osmaša tako je postavljena kao peta u nizu.

Po završetku priredbe učenici ostalih razreda otišli su u svoje učionice gdje su im razrednici podijelili svjedožbe, pohvalnice i nagrade, a osmaši su sa svojim obiteljima i učiteljima ostali na kratkom (i slatkom) druženju u blagovaoni.

Ovoj divnoj družini želimo svako dobro dobro u daljnjem životu: neka ih prati sreća i mudrost i nadamo se da će nas ponekad posjetiti u svojoj staroj školi!