Trening životnih vještina u 5. razredu

Razrednica sam petog razreda. Za moj razred ovo je bila jako teška godina.
Nakon velikih promjena koje su ih dočekale u petom razredu i prilagodbe na brojne profesore i obveze, počeo je štrajk. Nakon nekoliko dana provedenih u štrajku, organizirana je nastava. Stigli su zimski praznici, a nakon njih smrt učenika iz razreda. Bio je to veliki šok. Uz stručnu službu i sve djelatnike škole, uspjeli su to prebroditi. A onda je došla corona!

Bilo me je strah kako će prebroditi razdoblje u kojem ne vide svoje prijatelje, pa sam tražila platformu na kojoj bi se mogli vidjeti, a da njima nije preteška. I tako smo krenuli sa aplikacijom zoom. Prvi tjedan smo preko zoom-a održali samo sat razredne zajednice, a od sljedećeg tjedna sam krenula i sa nastavom.

Prije corone iz programa TŽV smo obradili sljedeće teme: Donošenje odluka, Pušenje – zablude i istine, Utjecaj medija, Tjeskoba ili anksioznost i Suočavanje s ljutnjom. Kako su nam radne bilježnice ostale u školi, a stigle su igrice o coroni za online nastavu, igrajući te igrice, učenici su i sami dobili inspiraciju za sastavke, crteže, slagalice, izradu maske koja nam pomaže u ovo virusno vrijeme, te izradu modela aviona i usporedbu corone s Domovinskim ratom. Učenici su bili jako vrijedni i svatko je od njih na svoj način prikazao što je naučio o opasnom virusu.

U razredu imam i dvije učenice s individualiziranim pristupom. Program TŽV pomogao mi je da razred prihvati različitost. Nismo svi isti i ne trebamo biti.

učiteljica Sonja Rode Mrakovčić

Kristian – sastav

Noa – sastav

Roko – sastav