Vrijedni robotičari na 9. Robotrci na prstenac

U subotu 11.06.2022. godine u Industrijsko-obrtničkoj školi Pula, koja je bila domaćin natjecanja,  održano je natjecanje 9.Robotrka na prstenac. Pokrovitelj natjecanja je Hrvatska zajednica tehničke kulture, odnosno, Hrvatski robotički savez,  organizator natjecanja je Društvo za robotiku Istra u suradnji sa udrugom BIT KIDS 101 iz Fažane.

Robotrka na prstenac je spoj tradicije i novih tehnologija i omogućava najmlađima da se na zanimljiv i interesantan način kroz igru i zabavu, upoznaju sa robotikom i novim tehnologijama. Natjecatelji su učenici osnovnih škola s područja Istarske i Primorsko-goranske županije. Natječu se u timovima. Svaki tim čine tri učenika. U natjecanju se upravlja robotom tako da u vremenu od 12 sekundi robot prijeđe stazu od 150 cm i kopljem pogodi prstenac.

Na natjecanju je sudjelovalo 57 učenika u 19 ekipa (po 3 učenika u svakoj ekipi) iz Pule, Medulina, Fažane, Krka, Punta, Rovinja i Barbana.

Područnu školu Punat predstavljale su dvije ekipe:

ekipa AIM BOTOVI – Rene Terzić, Ivan Nekić i Dominik Radolović

ekipa MVP’s – Dorijan Karabegović, Lovro Valenčić i Nikola Karabaić (učenik MŠ Krk kao zamjena za našeg učenika Dina Nešića).

Ekipe iz Područne škole Punat su se za natjecanje pripremali u sklopu izvannastavne aktivnosti Robotika na kojoj su naučili osnove gradnje, opremanja, programiranja i upravljanja robota s ciljem preciznog pogađanja prstenca.

Ekipa AIM BOTOVI osvojila je 10. mjesto u ukupnom poretku sa osvojenih 15,5 bodova a ekipa MVP’s osvojila je 14. mjesto sa 11,5 bodova.

Bitka za naslov Slavodobitnika 9.Robotrke na prstenac u Barbanu će, sudeći prema rezultatima natjecanja u Puli, biti žestoka i vrlo neizvjesna jer je na natjecanju u Puli 10 (deset) natjecatelja pogodilo u sridu u sve tri vožnje i imali su maksimalnih 9 bodova a među njima je i naš Dorijan Karabegović. J

Naši vrijedni robotičari kreću dalje s pripremama i vježbanjem za slijedeće natjecanje koje će se održati 20. kolovoza 2022. u Barbanu!

učiteljica Marija Prihoda Perišić