Jednodnevni izlet NP Brijuni – Pula

Prošlog petka, 24.svibnja 2019. učenici prvog i četvrtog razreda, te učenici produženog boravka su u pratnji svojih učiteljica Alenke, Sanje i Nine su bili na izletu na našem najvećem poluotoku, Istri.

                Posjetili smo najveći istarski grad, Pulu, prošetali Arenom i njezinim podzemnim tunelima, čuli smo razne povijesne zanimljivosti, obišli centar grada i zabavili se u kupovini raznih suvenira. Potom smo žurno krenuli prema autobusu koji nas je odvezao do Fažane, gdje smo se ukrcali na brod za Brijune. Bili smo jako uzbuđeni zbog vožnje brodom, te smo uživali gledajući i dozivajući galebove, koji su nas vjerno pratili sve do Brijuna.

                Na Brijunima nas je dočekao naš vodič, kao i mali vlakić u koji smo se odmah ukrcali i krenuli u našu, sat vremena dugu turu po otoku. Tijekom vožnje smo naučili neke povijesne zanimljivosti, upoznali razne biljne vrste, uživali u toplini i zelenilu koje nas je okruživalo.

                Najzabavniji dio, koji smo nestrpljivo čekali je bio safari, gdje smo vidjeli puno životinja koje nemamo priliku vidjeti svaki dan. Bila je tu slonica Lenka, zebre, srne i jeleni, magarci, ovce, koze, ljame, zečevi, purani, kokoši, kornjače, ali i puno raznih ptica.  Najveći dojam je zasigurno ostavio papagaj Koki, koji već dugo niz godina živi na Brijunima, a ističe se po svom pričanju. Nama je rado rekao svoje ime, a neke od nas je pitao i kako se zovemo.

Obišli smo i muzej u kojem smo vidjeli preparirane životinje, pa su se neki od nas i rastužili.

Za kraj smo kupili još ponešto suvenira i zasladili se sladoledom. Prije odlaska na brod, odmorili smo se na prekrasnoj, zelenoj livadi, pored masline stare čak 1600 godina.

Iako smo se nahodali, a neke od nas je i opeklo sunce, bilo nam je jako lijepo, uživali smo upoznajući ljepote naše Istre i družeći se sa životinjama.

                Ovim putem se želimo još jednom zahvaliti Gradskoj knjižnici Krk, koja nam je većim dijelom i financirala ovaj izlet, te Gradu Krku, koji je također pomogao svojom prilogom.

Učenici i učiteljice iz PŠ Vrh su vam jako zahvalni!

Nina Klobučar