ZASADI STABLO; NE BUDI PANJ!

Učenička zadruga Busilak, OŠ Fran Krsto Frankopan, PŠ Vrh, uključila se u nacionalnu kampanju „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“  koja se održala od 01.-07.03.2021. Akciji su se pridružili i ostali učenici škole i  jedva dočekali aktivnosti na otvorenom koje su bile zaustavljene zbog epidemije korona virusa, te zajedničkim snagama uredili vrt. Učenici nižih razreda  prekopali su i oplijevili gredice, a učenici viših razreda uz pomoć domara , obavili sadnju. Snimljen je i kratki video koji poziva na akciju.

Zasađena su 4 stabla smokve, 12 sadnica lavande , povišena gredica sa začinskim i ljekovitim biljem, te dvadesetak proljetnica. Sva zasađena područja će se digitalno kartografski vizualizirati na :https://panj.crogis,hr/

PŠ Vrh je već dugi niz godina Eko škola, te je odgoj i rad s učenicima usmjeren na očuvanje prirode i skladan suživot s prirodom, a da smo u tome uspješni pokazuje veliki interes i odaziv naših učenika na sve eko akcije.

Zahvaljujemo se ravnatelju Serđu Sambliću na pomoći pri organizaciji akcije, poduzeću Vecla d.o.o. za izvršene radove iskopa rupa za sadnice, te komunalnom poduzeću Ponikve na doniranom kompostu.

 Voditeljica UZ Busilak : Sanja Novosel Grgurić

Galerija i video:

1
1
« 1 od 12 »