PŠ u Vrhu obilježila 25. obljetnicu otvorenja nove osmogodišnje školske zgrade

U Područnoj školi Vrh obilježena je u petak 9. lipnja 25. obljetnica otvorenja nove osmogodišnje školske zgrade.

Nova zgrada osmogodišnje osnovne područne škole u Vrhu otvorena je 24. siječnja 1998. godine, a pohađaju je učenici iz mjesta Bajčići, Poljica, Brusići, Nenadići, Brzac, Milohnići, Linardići, Žgaljići, Skrbčići, Pinezići, Kosić, Salatić i Vrh. Škola broji 145 učenika od prvog do osmog razreda, a od godine 2006. s ponosom nosi i naziv ekoškola. Deset godina kasnije otvoren je i mediteranski vrt koji krasi okoliš škole i u kojeg svake godine i dalje ulažu trud svi učenici i učitelji. Radovi u mediteranskom vrtu trajali su pune tri godine, a vrt je svečano otvoren 14. ožujka 2008. godine. Njegova najnovija titula koju nosi iz 2018. je najljepša učionica na otvorenom, no prije toga je godine 2011. proglašen najljepšim mediteranskim vrtom područnih osnovnih škola Republike Hrvatske.

Svečanost proslave započela je točno u podne školskom priredbom. Nakon himne, folklora te pozdravnih riječi ravnatelja škole Serđa Samblića i gradonačelnika Grada Krka Darija Vasilića, učenici PŠ Vrh iskazali su se u recitacijama, pjesmi, sviranju, plesu te igrokazima. Na priredbi su novčanom nagradom Grada Krka koju im je uručio gradonačelnik Vasilić nagrađeni mentorica Ivona Mršić i učenice koje su sudjelovale na državnom natjecanju iz Vjeronauka.

Nakon priredbe svi uzvanici i gosti pozvani su na nezaobilaznu izložbu u holu škole s temom mediteranskog vrta u fotografijama. Uz izložbu je bio upriličen i sajam Učeničke zadruge Busilak.

Svečanost je završena druženjem uzvanika i djelatnika škole u školskoj blagovaonici te šetnjom kroz mediteranski vrt.

(Djelatnici PŠ Vrh)

Galerija:

« od 2 »

https://otok-krk.org/krk/u-vrhu-obiljezena-25-obljetnica-otvorenja-nove-osmogodisnje-skolske-zgrade