Filip Jurešić iz Krka slavodobitnik ovogodišnje završnice Robotrke na prstenac

U Barbanu, 17. kolovoza 2019. godine u dvorištu crkve, održano je završno natjecanje Robotrke na prstenac. Prigodnim govorom natjecateljima se obratio načelnik Općine Barban i predsjednik društva Trka na prstenac, gospodin  Dalibor Paus. Svima je zaželio puno uspjeha u natjecanju.

U sklopu 7. Robotrke na prstenac održana su dva natjecanja.

U organizaciji Društvo za robotiku Istra 11. svibnja 2019. godine održana je prva ovogodišnja Trka na prstenac u Industrijsko obrtničkoj školi u Puli. Ove godine na natjecanju u Puli sudjelovale su 23 ekipe,  69  učenika osnovnoškolskog uzrasta koji su pristigli iz Fažane, Čavle, Barbana, Krka, Punta, Baške, Opatije, Pule i Medulina. Drugo natjecanje održano je 8. lipnja 2019. u Osnovnoj školi „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i sudjelovalo je 85 učenika u 24 ekipe.

Organizator natjecanja u Barbanu su  Društvo za robotiku Istra , općina Barban i škola domaćina OŠ Jure Filipovića Barban. Na završnom natjecanju 17. kolovoza 2019.godine  u Barbanu je sudjelovao 54 učenika u 18 ekipa.

Na svim ovogodišnjim trkama sudjelovalo je  90 učenika.

Robotrka na prstenac je natjecanje u robotici za učenike osnovnih škola na kojem sudjeluju ekipe iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Natjecanje je spoj tradicije i novih suvremenih tehnologija.

Nakon završenog natjecanja sve ekipe dobile su  nagrade za osvojena mjesta koje je osigurala ZTK Istarske županije, a nagrade i priznanja podijelili su ravnateljica OŠ Jure Filipovića Barban, Smiljana Vale i predsjednik Društva za robotiku Istra, Dragan Pantić.

Priznanje i plaketu za osvojeno prvo mjesto dobila je ekipa Bojler iz  Društvo za robotiku Istra (mentor Dragan Pantić). Općina Barban i društvo Trka na prstenac omogućili su nagrađenim natjecateljima ulaznice za posjet zabavnom parku Aquacolors Poreč.

Drugo mjesto osvojila je  ekipa Fažana Robo Legends iz Udruge BIT KIDS 101  (mentor Goran Usainović), a treće mjesto osvojila je  ekipa Bit Kids  iz Udruge BIT KIDS 101   (mentor Goran Usainović).

U pojedinačnoj konkurenciji održana su  dva pripetavanja i to za 3. i 4. mjesto i za 1. i 2. mjesto, odnosno za slavodobitnika 7. robotrke na prstenac.

Prvo se održalo pripetavanje za 3. mjesto između Luke Hodaka, udruga BIT KIDS 101, i Borne Žarkovića, Društvo za robotiku Istra. Oba natjecatelja su imala po 21,5 bod. Tek u 4. krugu Borna je pogodio u sridu (3 boda), a Luka je pogodio 1 bod. Na taj način Borna Žarković osvojio je 3.mjesto.

Nakon tri robotrke i odvezenih 9 vožnji po 22 boda imali su Lana Rojnić, udruga BIT KIDS 101, mentor Goran Usainović  i Filip Jurešić, KIOK Krk, mentor Boris Bolšec. U pripetavanju je Lana ostvarila 1 bod, a Filip 2 boda, te je tako postao slavodobitnik 7. Robotrke na prstenac. Slavodobitniku je pripala i prigodna nagrada, komplet MAKER BUINO, plaketa i medalja za slavodobitnika. Drugoplasiranoj Lani Rojnić je pripalo priznanje i USB stick.

Potrebno je naglasiti da je ovo treći put uzastopno kako učenici iz Krka postaju slavodobitnici Robotrke  na prstenac.

FOTOGALERIJA: