Krčki osnovci među sudionicima WER Croatia Open natjecanja

IRIM pokreće u Hrvatsku inačicu natjecanja koja je dio WER svjetskog kupa i koristi naprednu opremu proizvođača Abilix.

Početkom svibnja otvoren je natječaj za sudjelovanje u projektu. Prijaviti su se mogle sve osnovne škole i udruge uključene u Croatian Makers ligu. Osim njih, prijaviti su se mogle i srednje škole.

Između 40 sudionika odabrana je i naša škola OŠ “Fran Krsto Frankopan”  Krk.

Zbog velikog interesa IRIM je uključio i dodatnih 10 prijavljenih ustanova iz Croatian Makers lige u projekt  i u tom dodatnom odabiru odabran je i Klub informatičara otoka Krka  KIOK.

WER – Croatia Open je prirodan nastavak bogatih izvankurikularnih aktivnosti koje IRIM besplatno implementira u školski sustav.

Natjecanje će se održati krajem rujna, a pobjednička ekipa će u studenom ići na središnje natjecanje u Šangaj. Datum rujanskog natjecanja će biti objavljen naknadno.

U više od 30 zemalja WER kup ima preko 500.000 natjecatelja godišnje. Pokrenut je u Kini 2000. godine, a prvo svjetsko natjecanje je održano 2013. godine.

Značajna prednost ovog natjecanja je da će svi učenici imati iste setove, a time i iste prilike – opremu, kao i edukaciju koju potpunosti donira IRIM.

Odabrane su  osnovne prema bodovima koje je ustanova do sada ukupno osvojila na kolima Croatian Makers lige tijekom ove školske godine te prema motivacijskom pismu koje se popunjava u prijavnici za program.

Za srednjoškolske ustanove, prednost su imale škole prijavljene u projekt STEM revolucija do 8. svibnja 2017. ako su imale isti broj bodova prema ocjeni motivacijskog pisma.