Sportske igre mladih 2018. u Krku

Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održat će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. Igre će se održati u Krku, na krčkoj rivi, u četvrtak 12. travnja 2018. godine, s početkom u 9,00 sati.

U središtu svih proteklih godina djelovanja Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija. U proteklih 20 godina Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Turneja Radosti održat će se na Rivi u Krku 12. travnja 2018. gdje će se natjecati u graničaru i atletici (utrka na 60 metara). U graničaru i atletici nastupaju djeca rođena 2009. godine i 2007. godine i mlađi (dvije uzrasne kategorije). U jednoj ekipi graničara može nastupati 9 igrača (8+1) s time da ekipa mora biti mješovita. Sastavljena od dječaka i djevojčica. U ekipi mora biti minimalno 3 dječaka ili djevojčice. Atletika (utrka na 60 metara) se trči individualno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pobjednici iz graničara i atletike (30 – tak djece sa voditeljima) koji će nastupiti na Turneji Radosti u Krku direktno se kvalificiraju na Državnu završnicu potpuno besplatno 4 dana.

U suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova u sklopu Turneje radosti propagirat ćemo veliku zajedničku nacionalnu kampanju koja će sadržavati edukativne aktivnosti usmjerene prema djeci na teme prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja, ovisnosti  o drogama i alkoholu te promicanja pozitivnih životnih stilova.

U slučaju kiše, natjecanje će se održati u sportskoj dvorani Srednje škole “Hrvatski kralj Zvonimir” Krk.