Vejani pobjednici drugog kola Robotike na prstenac

Protekli je vikend bio ponovno više nego uspješan za robotičare Matične škole Krk i njihovog mentora, učitelja Borisa Bolšeca. Naime, nakon iznimno uspješnog otvaranja natjecanja pobjedom u prvom kolu u Puli, krčki informatičari potvrdili su prvo mjesto i u drugom kolu održanom u Čavlima.

Članovi pobjedničke ekipe i svojim imenom promiču grad u kojemu odrastaju – nadjenuli su si ime „Vejani“, a to su: Ivona Žic, Oriana Međimorec i Jacob Ekow Prah.  Drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ Čavle, a treće ekipa OŠ Vladimir Gortan. Četvrto mjesto dijele tri ekipe: ekipa OŠ iz Krka , ekipa KIOK-a iz Krka i ekipa iz Vrbnika. U drugome kolu u Čavlima sudjelovalo je ukupno 25 ekipa iz Istarske i Primorsko-goranske županije.

Robotika na prstenac natjecanje je učenika osnovnih škola Istarske i Primorsko-goranske županije utemeljeno 2013. godine, – inspirirano tradicionalnom Trkom na prstenac,  tradicijom vezanom uz istarski gradić Barban. Zbog toga je završnica natjecanja obavezno rezervirana upravo za taj istarski gradić.  Sudionici ovog natjecanja redovito su mladi talentirani informatičari  okupljeni u tročlane ekipe. Svaki član upravlja robotom tijekom jedne vožnje u svakoj od triju disciplina: ručno, poluautomatski i ručno iz perspektive viteza.  Pojedinačni bodovi svakog natjecatelja na kraju utrke se zbrajaju i pobjeđuje ona ekipa koja skupi najviše bodova. 

Organizator drugoga kola Robotike na prstenac  bila  je škola Čavle i Udruga Centar za robotiku Rijeka.

Čestitke našoj ekipi i sretno dalje… sve do Barbana!! ?