Ženska ekipa ŠSD Frankopan – županijske prvakinje u atletici!

Dana 4. svibnja 2017. učenici i učenice školskog sportskog društva Frankopan, pod vodstvom učitelja Lea Brnabića, voditelja ŠSD Frankopan, nastupili su na Županijskom prvenstvu školskih sportskih društava za 7. i 8. razrede te postigli odlične rezultate, pojedinačno po disciplinama, kao i u ekipnom poretku, te se kući vratili s puno sjajnih odličja te novih prijateljstava i iskustava.

Na natjecanju je nastupila i muška i ženska ekipa OŠ Fran Krsto Frankopan, a ekipu čini minimalno 7 članova + 3 rezerve. Našu školu su predstavljale učenice iz MŠ Krk, PŠ Baška, PŠ Punat, PŠ Vrh – Lorena Kosić, Lea Sintić, Martina Volarić, Dorotea Masnjak, Nika Brusić, Daria Trinajstić, Laura Udina, Mia Radman, Lina Ostrogović te su od 7 disciplina, u 6 disciplina osvojile jedno od prva tri mjesta te sa 6 odličja postale ŽUPANIJSKE PRVAKINJE u konkurenciji 12 škola Primorsko-goranske županije i time zasluženo izborile nastup na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava koje će se održati 10. i 11. svibnja 2017. u Splitu.

Rezultati po disciplinama:

SKOK U DALJ – 3. mjesto > Lorena Kosić
SKOK U VIS – 3. mjesto > Dorotea Masnjak
KUGLA 3KG – 2. mjesto > Nika Brusić
100M – 1. mjesto > Mia Radman
300M – 2. mjesto > Lea Sintić
600M – 2. mjesto > Martina Volarić

Muška ekipa u sastavu: Renato Braut, Jakov Braut, Karlo Srdoč, Viktor Giorgolo, Juraj Mrakovčić, Matko Zahija, Adriano Tironi, Stjepan Volarić osvojila je ekipno 7. mjesto u konkurenciji 14 škola, a pojedinačno najbolji rezultat postigao je Renato Braut te osvojio zlato, odnosno 1. mjesto u skoku u dalj.

ŽUPANIJSJKO PRVENSTVO ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA ZA 5. I 6. RAZREDE

Dana 12. svibnja 2017., nakon održanog županijskog prvenstva za učenike i učenike 7. i 8. razreda, došao je red za nastup naših mladih nada, učenika i učenica 5. i 6. razreda, koji su nastupili na Županijskom prvenstvu školskih sportskih društava za 5. i 6. razrede iz atletike.

Članovi ŠSD Frankopan, pod vodstvom učitelja Lea Brnabića su ponovno postigli odlične rezultate, pojedinačno po disciplinama, te isto tako i u ukupnom poretku kao ekipa.

Na natjecanju je nastupila i muška i ženska ekipa OŠ Fran Krsto Frankopan, a ekipu čini minimalno 7 članova + 3 rezerve. Našu školu su predstavljale učenice iz MŠ Krk, PŠ Baška, PŠ Vrbnik, PŠ Vrh – Lorena Kosić, Lana Oršić, Maria Pupovac, Ivana Zahija, Katarina Miškić, Jana Ostrogović, Juliana Berisha, Ivana Seršić te učenici Dam Ružić, Jadranko Čuljat, Dario Ilić, Ivan Đordić, Aldo Španjić, Dino Toić, Stjepan Fijačko, Doroteo Dobrinčić.

Svaka disciplina se boduje i zbraja za ukupan poredak ekipe, a napeto je bilo do samog kraja, do zadnje discipline 4x100m, te je pobjednika županije odlučila štafetna utrka, u kojoj su naše učenice za samo 58 stotinki (1:01,55min VS 1:02,13min) zaostale za ekipom OŠ Andrije Mohorovičića, Matulji, te se skoro plasirale na Državno prvenstvo, no na kraju su zbog slabijeg plasmana u štafeti od OŠ Matulji, ipak osovjile odlično 3. mjesto u ukupnom ekipnom poretku u konkurenciji 11 škola PGŽ, sa istim brojem bodova kao i druga ekipa, ekipa OŠ Kantrida, koja je osvojila 2. mjesto zbog nešto boljeg plasmana pojedinačno po disciplinama!

Treba naglasiti da je ženska ekipa nastupila sa dvije učenice 4. razreda (Lanom Oršić i Marijom Pupovac) te je time uspjeh još i veći. Od učenica, pojedinačno najuspješnije su bile Juliana Berisha, 1. mjesto u bacanju medicinke od 1kg, te Lorena Kosić 3. mjesto u skoku u dalj, Jana Ostrogović 4. mjesto u utrci na 600m, te Ivana Seršić 5, mjesto u bacanju vortexa.

Naši učenici su također bili vrlo uspješni, te su na kraju zauzeli odlično 5. mjesto, a najviše su se istaknuli Dam Ružić u skoku u vis i Aldo Španjić u bacanju medicinke od 1kg s dvije ruke sa prsa, koji su u svojim disciplinama osvojili 1. mjesto i kući ponijeli zlato!

Čestitke svim učenicima na ponašanju, zalaganju i trudu koji su uložili, zajedno sa njihovim voditeljem i mentorom!