Četvrtaši posjetili Zagreb i Hrvatsko zagorje

U ponedjeljak 6. svibnja u 7 sati krenuli smo iz Punta prema Zagrebu zajedno sa učenicima 4. razreda iz Baške i Vrbnika.

U Zagreb smo stigli oko 10,30 sati. Prvo smo posjetili Muzej Iluzija koji nam je bio jako zanimljiv. Ilicom smo šetali do uspinjače i uz vodstvo lokalnog vodiča popeli se na Gornji grad. Razgledali smo Trg sv. Marka, Banske dvore i Hrvatski sabor. Kamenitim vratima smo se spustili do katedrale. Na Trgu bana Josipa Jelačića vidjeli smo Manduševac.

Nakon razgleda grada smo krenuli prema zgradi HRT-a. Tamo smo vidjeli kako se snimaju televizijske i radijske  emisije. Poslijepodne smo otišli u Zoološki vrt. Vidjeli smo mnogo novih životinja i naučili nešto novo o njima. Smjestili smo se u hotelu Zagi u Oroslavju i večerali. Zabavljali smo se u discu.

Nakon doručka uputili smo se prema Parku znanosti. Naučili smo kako se može komunicirati šapćući u daljini od 30 m, kako se može svirati Oda radosti hodajući i sl. Nakon razgleda uputili smo se u jedan od najljepših dvoraca u Hrvatskoj. U Trakošćanu smo vidjeli kako su ljudi prije živjeli. Kupili smo i suvenire za uspomenu.

Zatim smo otišli u Muzej Krapinskog neandertalaca gdje smo gledali film o životu pračovjeka. Muzej je povezan uređenim pješačkim stazama sa samim nalazištem krapinskog pračovjeka na brdu Hušnjakovo koji smo također posjetili. Na kraju smo posjetili Mariju Bistricu gdje smo vidjeli čudotvorni kip Bogorodice s djetetom. Vratili smo se u večernjim satima. Izlet će nam ostati u lijepom sjećanju.

četvrtaši i učiteljica Mladenka