Nagrađena slikovnica

Izdavačka kuća Profil Klett organizirala je natječaj Ronnie’s Easter Adventure (Ronniejeva uskršnja avantura) za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole u kojem su učenici, samostalno,  u paru ili skupinama do četiri učenika, imali zadatak izraditi papirnatu ili digitalnu slikovnicu u 6 slika.

Zadatak je bio osmisliti kako će zec Ronnie pronaći izgubljenu mrkvu uz pomoć svojeg prijatelja uskršnjeg zeca (Easter Bunny).

Naši učenici 3. i 4. razreda tijekom ožujka su  sudjelovali u izradi slikovnica, te smo na natječaj poslali  1 papirnatu slikovnicu i 2 digitalne slikovnice. Učenici su pokazali odlične likovne sposobnosti, te sposobnosti snalaženja na računalu ali i iznimne sposobnosti pripovijedanja na stranom jeziku.

Na natječaj je pristiglo oko 750 radova od 1800 učenika iz 160 osnovnih škola diljem Hrvatske, pa žiri nije imao lagani zadatak. Slikovnice su se nagrađivale u 2 kategorije: papirnate i digitalne a jedna od naših  digitalnih slikovnica je među nagrađenima (7. mjesto). Ovu slikovnicu su izradili Kristian Burigo, Roko Žic i Dorijan Karabegović, učenici 4. razreda. Nagrađenu slikovnicu možete pogledati ovdje  https://www.mystorybook.com/books/734184

Na natječaju je sudjelovala još jedna digitalna slikovnica učenika  4. razreda: Marija Nosić, Kiara Karabaić, Fran Šulina i Noa Kleković (https://www.mystorybook.com/books/734217 ) te jedna papirnata slikovnica  učenika 3. razreda.: Erin Orlić, Dino Softić,  Patrik Sindičić i Nina Martić koju možete vidjeti u prilogu.

Svim učenicima čestitamo na uloženom trudu i osvojenoj nagradi.

učiteljica Margareta