Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi

Jesen 2020. donijela je neočekivani način obilježavanja Dana kruha. Do sada smo se svi okupljali u blagovaoni i uz blagoslov župnika blagovali razne delicije koje su učenici pripremali sa članovima svojih obitelji.

Prošle smo se godine dogovorili da ćemo izrađivati šurlice za zajedničku marendu, no mjere koje zbog Covida 19 moramo strogo poštivati nisu nam to omogućile. To što se nismo mogli svi zajedno okupiti u blagovaoni nije nas spriječilo da obilježimo ove dane zahvalnosti na hrani koju svakog dana imamo u obilju za razliku od nekih koji nisu te sreće.

Šestaši su sa pripremama započeli još prošlog tjedna i s razrednicom umijesili i izradili spomenute šurlice koje su i pripremili za marendu.

Petaši su se odlučili za okušani program i iznenenadili su razrednicu u tajnosti isplaniravši da će s vrijednim roditeljima pripremiti slastice koje su donijeli u školu i popunili stol u učionici. Svojim su kolačima i kiflicama počastili i učitelje u zbornici.

Četvrtaši zaslužuju posebnu pohvalu za kreativnost jer su pokazali da su zaista vješti sa ukrašavanjem tijesta.

Trećaši su na satu vjeronauka uz pomoć učiteljice Marijane i Martine radili kiflice koje su punili čokoladnim namazom i domaćim pekmezima od šljiva, smokava i dunja koje je pripremila učiteljica Marijana. I oni su svoje slastice podijelili s učiteljima.

Drugašići su bili “krivi” za širenje finog mirisa kiflica školskim hodnikom u četvrtak. Osim što su pekli kiflice radili su i ušećerene jabuke koje izgledaju zaista zanimljivo.

Zahvaljujemo svim roditeljima koji su sudjelovali u pripremama ovih dana, a posebnu zahvalu upućujemo našoj kuharici teti Željki koja je pažljivo ispekla i skuhala sve što su učenici pripremali u školi. Nadamo se da će ova godina biti samo iznimka i da ćemo već sljedećeg listopada ponovno zajedno dijeliti mjesto za stolom.