Obilježili smo Dan ružičastih majica

NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se posljednje srijede u mjesecu veljači.

Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na kreativan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke.

Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Naša je škola ove godine odlučila zajedničkim plesom učitelja i učenika od 1. do 8. razreda obilježiti ovu hvalevrijednu inicijativu. Učenike razredne nastave pripremale su njihove učiteljice, a učenici 5. – 8. razreda koreografiju su naučili uz pomoć učiteljice glazbene kulture Ane Jagić – Aljić.

U podne smo se svi okupili pred školom. Nakon kratke uvodne riječi, zaplesali smo i zapjevali na taktove službene pjesme Dana ružičastih majica „Život nije siv“. Bodrila nas je okupljena publika. Posebno nam je drago bilo kad su nam se u plesu pridružili neki roditelji, bake, ali i načelnik Općine Punat, Marinko Žic.

U galeriji pogledajte kako nam je bilo veselo.