Osmaši uživali na maturalcu u Dalmaciji!

U utorak, 24. svibnja krenuli smo na našu dugo iščekivanu ekskurziju u Dalmaciju. Polazak je bio na autobusnoj stanici u Puntu u 6.30h ujutro. U autobusu su nas već čekali Vrbenčani, a onda smo zajedno pokupili Vršane.

Stali smo kod mosta i tamo pokupili i našu vodičkinju koja će nas pratiti tijekom cijelog izleta i s njom smo nastavili prema Šibeniku.

Tijekom vožnje ukazivala nam je pažnju na prekrasne panorame  i zabavljala nas zanimljivim podatcima. Stigli smo u Šibenik i tamo smo s vodičkinjom razgledali katedralu sv. Jakova. Dobili smo slobodno vrijeme koje smo iskoristili za samostalno razgledavanje šibenske stare gradske jezgre. Otišli smo na ručak i poslije krenuli prema Sokolarskom centru u Dubravi gdje je predavač bio posebno zabavan i na smiješan i zanimljiv način nas naučio o pticama grabežljivicama. Mogli smo se i slikati kraj sove i hraniti ju mrtvim pilićima. Ovo nam je bila zadnja aktivnost prvoga dana prije smještaja u resortu Medena u Segetu Donjem. Tamo smo večerali pa se smjestili u sobe. Animatori su nam navečer pripremili disco i glazbeni kviz. Kasnije navečer smo se zajedno zabavljali po sobama.

Slijedeći dan imali smo doručak u 8.15h pa smo otišli u Trogir gdje smo vidjeli gradske zidine, trg i katedralu te smo onda imali slobodno vrijeme koje smo iskoristili da odemo u slastičarnicu Bella i probali sladoled preporučen od naše vjeroučiteljice Martine.

Završilo nam je vrijeme u Trogiru pa krećemo prema Splitu i na putu stajemo na ručak. U Splitu smo imali vodičkinju koja nas je provela kroz Dioklecijanovu palaču i pokazala  nam katedralu sv. Duje te Zlatna, Željezna, Brončana i Srebrna vrata. Nakon kratkog slobodnog vremena vratili smo se u resort i tamo se išli kupati u more pa igrati odbojku ili nogomet. Nakon večere opet smo imali disco i druženje po sobama.

Treći dan smo ponovno imali doručak u 8.15h pa krenuli u Sinj. Obišli smo Sinj i posjetili Muzej sinjske alke. Opet smo nagrađeni slobodnim vremenom prije ručka na seoskom domaćinstvu. Na tom domaćinstvu uz rijeku Cetinu zabavili smo se igrama kao što su dječja alka i povlačenje konopa. Vratili smo se u resort i tamo opet imali mogućnost biranja između različitih aktivnosti kao kupanje u moru, igranje odbojke, nogometa, tenisa… Poslije večere opet je bio disco u kojem smo pogledali kratki video s našim slikama uz emotivne pjesme. Ove večeri smo naravno morali gledati važnu utakmicu između Rijeke i Hajduka pa smo otišli u sobe i svi zajedno navijali.

Četvrtog dana doručak je bio nešto ranije jer smo se morali odjaviti i pozdraviti s domaćinima. Uputili smo se prema rijeci Krki gdje smo prošetali i vidjeli prekrasne slapove i životinje kao labudove, žabe, vretenca, ribe… Provezli smo se brodom do otočića Visovca i tamo razgledali muzej i crkvu. U blizini smo imali organizirani ručak nakon kojega smo krenuli kući. Vratili smo se oko 21h i oprostili se s učenicima drugih škola s kojima smo se kroz ovih par dana jako zbližili.

Sve u svemu bilo je jako zabavno – puno smo naučili, upoznali nove ljude i dobro se nasmijali.