Sedmaši – robinzoni na Plavniku

U 9 sati u jutro 19.5. okupili smo se na Punćalah. Svi smo bili uzbuđeni i sretni. Provjerili smo još jednaput imamo li sve i krenuli na Plavnik. Podijelili smo se da su cure išle u jedan brod, a dečki u drugi. Nakon nekih pola sata stigli smo na Plavnik. Izvadili smo sve stvari, a nakon toga pojeli marendu. Stvari smo ukrcali u traktor, a mi smo išli pješke do kuće. Putem smo saznali puno stvari o pčelama i osama te koje  biljke i stabla se nalaze na Plavniku.

Kada smo došli do kuće svi smo bili umorni pa smo se malo osvježili. Podijelili smo se u sobe i uzeli stvari. Bili smo tužni kada nam je učiteljica oduzela mobitele. Nakon što smo se raspakirali otišli smo u razgledavanje.

Vidjeli smo puno životinja kao što su košuta, bjeloglavi supovi, zečevi, tele, no to nisu sve životinje. Lovac Nikola održao nam je predavanje o životinjama na Plavniku te smo saznali da je Plavnik prije bio naseljen.

Vratili smo se do kuće sa drvima za roštilj, a poslije malog odmora ručali. Jedna je grupica otišla loviti ribe, a druga se odmarala. Ulovili su jednu lijepu ušatu. Nakon popodnevnog odmora imali smo akciju čišćenja uvale Krušije. Skupili smo oko 6 vreća smeća. Kad smo završili zajedno smo se sa traktorom vratili do kuće te imali drugu akciju – traženja materijala za praćke.

Naša prijateljica Lea trčala je i spotaknula se o kamen te je pala na ruku. Posumnjali smo da je slomila ruku te smo je imobilizirali. Brzo smo je odvezli u Krk brodom gdje ju je dočekala mama.

Na putu do kuće Mario je ugledao hobotnicu u plićaku, a Petra i Noa rukama su je ulovili. Nakon što smo se vratili jeli smo večeru te za desert napravili palačinke. Brzo smo pojeli! Počeo je pidžama party sve do 2 sata ujutro.

Probudili smo se, oprali i bacili se na posao – izrađivanje praćki. Imali smo natjecanje u gađanju te su pobijedili Jana, Noa, Dorijan i Mario. Poslije toga pucali smo iz zračnica. Prvo mjesto zauzeo Noa, drugo Petra, a treće Roko. Uslijedilo je proglašenje pobjednika i dodjela bogatih nagrada.

Siti od doručka započeo je sat hrvatskog kada smo pisali tekst za stranicu škole, a zatim sat matematike u kojem smo računali opseg i površinu predmeta za svakodnevnu uporabu. Nakon toga smo se podijelili u tri grupe. Jedna grupica je otišla baciti parangal, druga je išla loviti ribe, a treća trenirala pucanje iz zračnice.

Kada su se svi vratili, počistili smo i pospremili kuću te krenuli na brodove. Išli smo podići parangal te ulovili puno ribe: dva ugora, dva ranja (pauka), arbuna, dva-tri oslića, morsku zvijezdu (koju smo naravno bacili nazad u more)… Nakon ulova promatrali smo bjeloglave supove i ribogojilišta te smo vidjeli tune i dupine.

Vratili smo se u Punat, otišli na Medane i tamo imali party. Tako je završio naš dvodnevni izlet na Plavnik!

Veliko hvala Nikici Žicu Tolonaru, Ivanu Žicu i Siniši Karabaiću. 

Ujedno zahvaljujemo i našoj razrednici Sonji što je organizirala cijeli ovaj izlet!