Igrajmo se i ponovimo naučeno

Učenici sedmog razreda na izbornoj nastavi informatike imali su priliku produbiti svoje znanje o multimediji kroz izradu zaboravljenih igara asocijacija i mini animacija, koristeći se temeljnim informatičkim konceptima.

Prvi korak u našem putovanju bio je upoznavanje s osnovnim pojmova multimedije, uključujući slike, zvukove, tekst i videozapise. Razumijevanje kako ovi elementi zajedno stvaraju bogato iskustvo za korisnika bila je ključna polazna točka našeg učenja.

Sljedeći korak bilo je izučavanje tehnika za izradu zaboravljenih igara asocijacija. Učenici su iskoristili već dobro poznati PowerPoint za dizajniranje i razvoj igara. Tijekom rada, učenici su eksperimentirali s kreiranjem vlastitih pitanja, odabiranjem odgovarajućih slika i dizajna. Ovaj proces potaknuo je kritičko razmišljanje i razvoj vještina rješavanja problema, dok su učenici razvijali igru koja će testirati granice njihovog znanja.

Neki od učenika odlučili su se za izradu igara asocijacija, dok su drugi radili svoje mini animacije. Učenici su naučili osnovne principe animacije, uključujući pokret, promjenu boje i transformaciju. Ovakav rad omogućio je učenicima da iskoriste svoju kreativnost i pokažu naučeno.

Ovakva nastava informatike bila je ne samo obrazovna, već i izuzetno zabavna. Neke od radova pogledajte u nastavku i pritom odigrajte neku igru asocijacije i naučite ili ponovite ono što znate o multimediji.

Učiteljica informatike, Klaudija Topić Matković