Učenici PŠ Vrh sudjelovali su na 4. županijskom natjecanju u čitanju naglas

U petak 27. listopada 2023. učenici PŠ Vrh sudjelovali su na 4. županijskom natjecanju u čitanju naglas.  Natjecanje se održalo povodom Mjeseca hrvatske knjige u frankopanskom Kaštelu Grobnik s početkom u 10 sati. Natjecanje su  organizirali OŠ Turnić Rijeka i Eugen Kumičić Rijeka te Katedra Čakavskoga sabora Grobnišćine.

Natjecanje se provodilo u dvije kategorije. Prva kategorija obuhvaćala je učenike od 3. – 5. razreda, a druga kategorija učenike od 6. – 8. razreda. U svakoj kategoriji škola je mogla prijaviti po jednog učenika. U kategoriji mlađih razreda PŠ Vrh je predstavljao učenik petog razreda Teo Prendivoj, a u kategoriji starijih razreda PŠ Vrh je predstavljala učenica Nika Jurešić. Učenici su se vrijedno pripremali proteklih mjeseci te smo uzbuđeni krenuli na natjecanje.

Natjecanje je počelo u 10 sati nastupom Filipa Franjkića.  Najprije smo imali priliku poslušati učenike 1. kategorije ( 3. – 5. razred). Nakon kratke pauze nastupili su stariji učenici (6. – 8. razred). Imali smo prilike vidjeti različite zanimljive nastupe nakon kojih je uslijedila pauza za odabir najboljih kandidata.

Vrijeme pauze posebno nam se svidjelo s obzirom da smo mogli birati između interpretacijske šetnje s vodičem Marijanom Zidarićem (stariji razredi) ili Pričaonice s vodičem Ivom Bogovićem (mlađi razredi). Interpretacijska šetnja je bila poučna, ali Pričaonica je bila zabavna s obzirom da je svaki pojedinac sudjelovao u stvaranju priče.

U 13. 30 sati napokon smo dočekali proglašenje pobjednika natjecanja.  Svi sudionici natjecanja dobili su priznanja i simbolične poklone.

Natjecanje je završilo nastupom Luane Špelić „Čuvaj mi škoju“, a mi smo bogatiji za novo iskustvo krenuli prema našem otoku.

Antonia Martinčić Hržić, prof.