Arhiva autora: Teodora Tomljenović

Od ponedjeljka 12.04. online nastava za sve učenike od 1. do 8. razreda

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo Vas će se od 12. travnja 2021. godine nastava za sve učenike osnovne škole kojima je osnivač Primorsko-goranska županija održavati prema Modelu C (nastava na daljinu).

Ova odluka za sada je donesena samo za sljedeći tjedan, od 12. do 16.travnja. O svim novim odlukama ćemo vas pravovremeno obavještavati.

Odluka župana za OŠ, prelazak na Model C

Proljetni odmor

Dragi učenici i roditelji!

Danas je odrađen posljednji radni dan i od sutra se možemo posvetiti odmoru i druženju sa svojim obiteljima.

Nastava nakon proljetnog odmora učenika počinje u ponedjeljak, 12. travnja po redovnoj satnici. Ukoliko budu trajale epidemiološke mjere i roditelji i učenici bit će pravovremeno obaviješteni o modelu nastave. (A ili C)

Organizacija nastave od 22.03.2021.

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo Vas da će se od 22. ožujka do 2. travnja 2021. godine nastava za sve učenike predmetne nastave (učenici od 5. do 8 razreda) održavati prema Modelu C (nastava na daljinu).

Odluka o provedbi nastave prema Modelu C odnosi se na osnovne škole kojima je Primorsko-goranska Županija osnivač.

Za učenike od 1. do 4. razreda nastava će se odvijati prema redovnom rasporedu u školi.

ODLUKA o provedbi nastave

Dan ružičastih majica

Nasilje je nedozvoljen oblik ponašanja, a kada ga vidimo moramo REAGIRATI i SPRIJEČITI ga. Obilježili smo Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, a kako je to izgledalo možete vidjeti u našem video uratku. Škole su mjesta nulte tolerancije na nasilje i takvima ih moramo održati.

Produženi boravak  vam poručuje – ZAUSTAVI NASILJE!!!

Upute kroz upisni postupak za školsku godinu 2021/22.

Molimo sve roditelje prijavljene djece za upis u 1. razred školske godine 2021/22., koji to još nisu učinili, odgovor na upućenu elektronsku poštu (e-mail) u kojem su određeni termini za liječničke preglede te testiranja kod školskog psihologa do 5. ožujka 2021. godine.

Upute kroz upisni postupak za školsku godinu 2021/22.

PRIJAVE:

U razdoblju od 25. do 29. siječnja 2021. godine roditelji su bili obvezni prijaviti svoje dijete:

1. ako je rođeno u razdoblju 1. travnja 2014. godine do 31. ožujka 2015. godine,
2. ako je djetetu odgođen upis u osnovnu školu u školskoj godini 2020./21.,
3. ako je dijete privremeno oslobođeno upisa u osnovnu školu u šk. god. 2020./21.

Roditelji koji žele ostvariti prijevremeni upis djeteta (za djecu rođenu od 1. travnja do 21. prosinca 2015. godine) u osnovnu školu za školsku godinu 2021/22. to još mogu učiniti do 31. ožujka 2021. godine. Oni su dužni podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u 1. razred osnovne škole. Svoj zahtjev uz popratnu dokumentaciju dužni su do 31. ožujka 2021. godine dostaviti pismenim putem odnosno elektroničkom poštom Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Riva 10, Rijeka.

Roditelj odnosno skrbnik/ca djeteta kojemu je zdravlje teško oštećeno ili sa teškoćama u razvoju koji je po posebnim propisima stekao pravo na status roditelja njegovatelja ili je dijete, s obzirom na vrstu, stupanj i težinu oštećenja steklo pravo na skrb izvan vlastite obitelji radi osposobljavanja na samozbrinjavanje u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoć i njegu u kući, u okviru kojeg se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći, može podnijeti zahtjev za privremeno oslobađanje obveze upisa u 1. razred osnovne škole. Uz zahtjev roditelji obvezno dostavljaju medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja. U slučaju da se ispune uvjeti za uključivanje djeteta u sustav odgoja i obrazovanja, roditelji ili nadležni centar za socijalnu skrb zatražit će do 1. travnja tekuće godine uključivanje djeteta u listu školskih obveznika.

POSTUPAK UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG RAZVOJA:

Roditelji će elektronskom poštom (e-mail) koju su naveli u prijavi biti obaviješteni o terminima za testiranje kod školskog psihologa i sistematskom pregledu kod školskog liječnika, a nakon izvršenih prijava te uvrštavanja djece u popis školskih obveznika.

Nakon zaprimljene elektronske pošte (e-mail) s navedenim terminima, roditelji su dužni elektronskom poštom (e-mail) potvrditi primitak obavijesti o terminima liječničkog pregleda i testiranja kod školskog psihologa.

Testiranje kod školskog psihologa

Provodi se u pripadajućoj školi prema mjestu prebivalištu školskog obveznika i upisnom području škole. Testiranje kod školskog psihologa provodi se u grupama do 5 školskih obveznika pridržavajući se trenutačnih epidemioloških mjera.

S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19 virusa, škole su se dužne pridržavati epidemioloških mjera, s naglaskom na sljedeće mjere:

 • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)
 • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska iz ustanove) te korištenje vlastite olovke i gumice za ispunjavanje testnog materijala (NIJE potrebno donositi svoj pribor, Škola će za svako dijete osigurati pribor)
 • odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19

Ujutro, prije dolaska na testiranje, izmjerite svom djetetu tjelesnu temperaturu te u slučaju povišene temperature ili respiratornih smetnji odgodite dolazak na testiranje putem elektronske pošte (e-maila)!

Zbog epidemioloških mjera, roditeljima se ne preporuča ulazak u školu. Želimo omogućiti Vašem djetetu čim lakšu pripremu za testnu situaciju. Iz tog razloga Vas molimo da dođete ispred škole u 7,50 sati. Testiranje traje otprilike do 9,30 sati.

Sistematski liječnički pregled

Na sistematski liječnički pregled potrebno je doći u točno naznačeno vrijeme, jer svaki školski obveznik ima svoj termin u trajanju od cca 50 minuta.

Naglašavamo potrebu obavljanja nekih radnji prije zakazanog termina liječničkog pregleda:

 1. Pregled zubi kod stomatologa – stomatolog je dužan ispuniti Zubnu putovnicu koju roditelj predaje školskom liječniku na dan kada je zakazan sistematski pregled a prema Uputama
 2. Ako dijete nema laboratorijski nalaz krvi i mokraće (ne smije biti stariji od 6 mjeseci) potrebno je javiti se u Školsku ambulantu Doma zdravlja u Krku VMS Ireni Mrakovčić osobno ili na telefon 222-927 ili GSM 091 20 30 853 kako bi se izdale uputnice za laboratorijske pretrage. Nalaz treba biti gotov do datuma sistematskog liječničkog pregleda.
 3. Zatražiti od liječnika kod kojeg je dijete prijavljeno (pedijatar ili obiteljski liječnik) IZVOD IZ KARTONA i ISKAZNICU IMUNIZACIJE (cjepni kartončič) – Ovo se ne odnosi na onu djecu koja su prijavljena kod nekog od liječnika u Domu zdravlja Krk u Krku.

Nakon završetka predupisnog postupka objavit ćemo informacije o upisima u 1. razred Osnovne škole „Fran Krsto Frankopan“ Krk za školsku godinu 2021./22. (krajem svibnja 2021. godine).

Dan zaljubljenih

Obilježili smo Dan zaljubljenih u produženom boravku. Nadahnuti ljubavnim pjesmama koje nam je čitala učiteljica i mi smo se okušali u pisanju. Možda je nekom od nas prvi puta u životu da piše pjesmu – i to LJUBAVNU pjesmu. Dijelimo s vama našu pjesničko – ljubavnu inspiraciju i želimo svima SRETAN DAN ZALJUBLJENIH. 

DARUJEMO VAS LJUBAVNM STIHOVIMA

P.S. LJUBAV NAS VEŽE I SPAJA , A “PRODUŽENI” OSVAJA. 
Tekst: učenici 1.r. i učiteljica Helena

Povratak nastavi uživo!

Dragi učenici i roditelji!

Župan Zlatko Komadina donio je Odluku o organizaciji nastave na području PGŽ temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ donesenog na prijedlog ravnatelja osnovnih škola kojima je PGŽ osnivač te ravnatelja srednjih škola uz  mišljenje Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.
Prema Odluci, od 1. veljače 2021. do 12. veljače 2021. godine u osnovnim  školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava će se održavati  prema modelu A (nastava u školi).
Pripremite svoje torbe i pribor i vidimo se KONAČNO u ponedjeljak!

vaši učitelji

ODLUKA

Javni poziv – prijave za upis u prvi razred OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk

Poštovani roditelji budućih prvašiča,

objavljujemo Javni poziv za prijavu za upis u prvi razred naše škole te upute o načinu prijave koji je, obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine nešto drugačiji nego inače.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU DJECE ŠKOLSKIH OBVEZNIKA
ZA ŠKOLSKU GODINU 2021/22.

Pozivamo roditelje djece koji su školski obveznici za školsku godinu 2021/22. rođene od
1. travnja 2014. godine do 31. ožujka 2015. godine
na obvezu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u 1. razred osnovne škole.

Prema planu upisa djece u prvi razred osnovne škole koje je donio Upravni odjel za odgoj i obrazovanje u Primorsko-goranskoj županiji prijave za upis u prvi razred OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk bit će omogućene elektronskim putem

od 25. do 29. siječnja 2021. godine

Prijave je moguće izvršiti preko web stranice škole, osnovnaskolakrk.hr klikom na OBRAZAC.

Za one roditelje koji nisu u mogućnosti na elektronski način prijaviti dijete omogućit će se od 25. do 29. siječnja 2021. godine od 11,00 sati do 12,00 sati prijava putem telefonskog broja 051/661-946. Prije poziva potrebno je pripremiti OIB djeteta te podatak o e-mail adresi zbog daljnjeg kontakta.

Prilikom prijava, te razvrstavanja prijavljenih školskih obveznika potrebno je voditi računa o upisnom području pojedine područne škole i matične škole te prijavljenom prebivalištu školskog obveznika.

Upisna područja OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk su slijedeća:

 • MŠ Krk – Krk, Kornić, Muraj, Lakmartin
 • PŠ Vrh – Vrh, Salatići, Kosići, Skrpčići, Pinezići, Bajčići, Brusići, Linardići, Žgaljići, Milohnići, Brzac, Poljica, Nenadići
 • PŠ Punat – Punat, Stara Baška, Kornić, Muraj
 • PŠ Baška – Draga Baška, Jurandvor, Batomalj, Baška
 • PŠ Vrbnik – Vrbnik, Risika, Garica, Kampelje

Nakon izvršenih prijava roditelji će biti obaviješteni putem elektronske pošte, koje su naveli u prijavi, o mjestu i terminima za liječnički pregled djeteta te testiranju kod školskog psihologa.

Upute i obrasci za cjelokupni predupisni i upisni postupak u osnovnu školu bit će u narednom razdoblju objavljeni na web stranici škole.

OBAVIJEST

Prema odluci Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a na prijedlog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije ,  donesena je odluka da se u ponedjeljak 18. siječnja u školu vraćaju učenici od 1. do 4. razreda. Za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se provoditi  prema Modelu C (nastava na daljinu). Ta odluka se odnosi na razdoblje od 18. do 29. siječnja 2021. godine.