Mjesečni arhivi: studeni 2021.

Kreativna dječja radionica – Mala škola fotografije

Naši mali kreativci produženog boravka PŠ Baška, postali su ponosni članovi kreativne radionice Mala škola fotografije iz Krka. Pod vodstvom svojih učiteljica Matee Kosić i Ivane Vlahinja, na svojoj drugoj kreativnoj radionici, osmislili su zanimljive radove s temom ,,Portret žene na kamenu,,. Radovi su rađeni od prirodnih materijala na podlozi od kamena i betona, a djeca su uz puno truda i ljubavi, osmislila prava mala remek djela.

Tekst i slike: Ivana Vlahinja

“Gradimo budućnost ne zaboravljajući prošlost.”

U srijedu, 17. 11., učenici PŠ Baška zajedno sa svojim učiteljicama, obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. U spomen na njihovu žrtvu, tradicionalno smo zapalili svijeću ispred spomenika Domovinskog rata.

Kroz edukaciju i prezentaciju o gradu Vukovaru, učenici su se pobliže upoznali sa važnim povijesnim činjenicama o Domovinskom ratu, gradu heroja i njegovim simbolima poput Vukovarskog vodotornja i Vučedolske golubice.

Sve svoje dojmove, znanja i emocije, satkali su u kreativne radove, poručivši time da sve žrtve Vukovara i Škabrnje nikada nisu, niti će biti, zaboravljene.

(likovni radovi učenika nižih razreda i produženog boravka)

Tekst i slike: Ivana Vlahinja

Organizacija nastave od sljedećeg tjedna

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo vas da sukladno Odlukom Župana od ponedjeljka nastavu svi razredi prate prema modelu A dakle uživo u školi.

Podsjećamo da svakog jutra šaljemo statistiku učenika i djelatnika u samoizolaciji, pozitivnih na COVID 19 ili onih koji su upućeni na testiranje pa preventivno ostaju kod kuće. Stoga molimo roditelje da pravovremeno razrednicima javljaju promjene.

Odluka župana o provedbi nastave u OŠ u PGŽ (od 08.11.2021.)