Mjesečni arhivi: travanj 2023.

CROATICA ZA DJECU I MLADE

U srijedu 19. travnja 2023. učenici 7. i 8. razreda sudjelovali su u projektnim aktivnostima (predavanje, radionica i kviz znanja) koje su predviđene projektom „CROATICA ZA DJECU I MLADE: promicanje hrvatskoga jezika i hrvatske pisane baštine“, a koji provodi Društvo za promicanje hrvatske kulture i znanosti CROATICA. Učenici su projektom proširili svoje znanje o hrvatskome jeziku i hrvatskoj pisanoj baštini te su dobili edukacijske radne materijale i priručnik Pregled povijesti, gramatike i pravopisa hrvatskoga jezika.

Tekst i slike: Andrea Đordić

JA BRINEM O OKOLIŠU, A TI?

Okoliš je sve ono što nas okružuje. Zbog sveprisutne interakcije čovjeka u okolišu, čovjek mijenja životnu sredinu sa štetnim učinkom na biološku i krajobraznu raznolikost što ima negativnu posljedicu za ljudsko zdravlje. Posljedice takvog djelovanja dovode u pitanje budućnost tog istog okoliša. Stoga zaštita i očuvanje okoliša postaje najveći izazov suvremenog čovjeka i društva u cjelini.

Učenici šestog razreda odlučili su nam svojim primjerom pokazati kako svaki pojedinac može pridonijeti brizi za okoliš te očuvati čistoću svojeg okruženja. Planeta Zemlja u velikoj je opasnosti i to više nije stvar budućnosti već je postalo dio sadašnjosti. Svjedoci smo negativnih posljedica globalnog zatopljenja kroz brojne elementarne nepogode (ciklona, uragana, poplava). 

Stoga ne odgađaj svoje djelovanje, kreni od sebe i čuvaj svoj okoliš jer ZEMLJA PAMTI!

Tekst i video: Martina Miloš Šimanić