Mjesečni arhivi: travanj 2021.

Vraćamo se u školske klupe

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo Vas će se od 3.svibnja do 7.svibnja 2021.godine nastava za učenike predmetne nastave u osnovnim školama kojima je osnivač Primorsko goranska županija održavati i dalje prema Modelu C (nastava na daljinu).

Za učenike razredne nastave, nastava će biti od ponedjeljka 3.svibnja organizirana prema redovnom rasporedu u školi.

Odluka župana

Učenici 3. razreda u rasadniku obitelji Štefanić

Uvijek nas raduje terenska nastava, boravak u prirodi, istraživanje… Ovog proljeća odlučili smo posjetiti rasadnik obitelji Štefanić koja već niz godina uzgaja rajčicu (pomidor) za svoje potrebe i prodaju.

Ugostila nas je Petra Štefanić koja se brine o rasadniku. Začudilo nas je da tako mlada djevojka puno zna o uzgoju rajčice. Kao djevojčica naučila je mnogo o povrtlarstvu od svoje bake i djeda te nastavila obiteljsku tradiciju. Promatrali smo i slušali kratko o uzgoju autohtone sorte rajčice (draški pomidor). Praktično smo sudjelovali u sijanju salate. Imali smo puno pitanja, a Petra je strpljivo odgovarala. Na kraju je svaki učenik dobio na poklon jednu biljku po želji (sadnicu pomidora ili sadnicu jagode). Zadatak je bio da sadnicu posadimo u svom vrtu ili u vazu. Uz biljku smo dobili usmene upute kako se o njoj trebamo brinuti i pismeni zadatak iz PID-a. Ovo je prava Škola za život jer ćemo na kraju školske godine moći uživati u slasnim i ekološkim plodovima.

O biljci se trebamo brinuti s ljubavlju. U zadnjem tjednu nastave svaki učenik ima zadatak održati kratku prezentaciju o svojoj biljci. Pitam se tko će biti najvrtlar ili najvrtlarica našeg razreda na kraju školske godine?

Učiteljica Sonja Polonijo

Glagoljski inicijali 3. razreda

Učenici 3. razreda vole izazove i kreativno izražavanje. Svoje radove često šalju na likovne natječaje. Početkom travnja poslali su svojih 5 najuspješnijih radova na likovni natječaj Školske knjige „Iskoni bje slovo“ te s nestrpljenjem očekuju objavu rezultata 12.5.2021. https://www.skolskiportal.hr/tema/5-likovni-natjecaj/

Učiteljica Sonja Polonijo

Nastavljamo sa online nastavom

Dragi učenici i roditelji,

najnovijom Odlukom Župana naše županije, i slijedeći tjedan nastavljamo s online nastavom za sve razrede osnovne škole.
Nastava će se odvijati po C modelu, što znači nastava na daljinu za sve učenike, kako predmetne tako i razredne nastave.
Istom Odlukom, Škola je dužna organizirati produženi boravak za učenike razredne nastave čiji roditelji nisu u mogućnosti organizirati boravak kod kuće.
Ova Odluka se odnosi na razdoblje od 26. do 30. travnja ove godine.

Odluka

Online natjecanje

Učenice našeg osmog razreda: Magdalena Čačić, Iva Ćulumović i Antonija Petrinić sudjelovale su u ekipnom online natjecanju iz STEM područja pod nazivom “Atom liga”. To je ekipno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije. “Atom liga” nastala je u želji za popularizacijom prirodoslovlja  te poticanja zajedništva i timskog rada. 
Natjecanje se provodi u dva kola: zimsko i proljetno. Prvo kolo je održano 7. studenog 2020. i u tom su kolu naše učenice postigle visokih 296 bodova. Drugo, proljetno kolo održano je 17. travnja i tu su postigle još 130 bodova. Time su u ukupnom poretku postigle 426 boda i ostvarile 33. mjesto od ukupno 114 ekipa. Velike čestitke našim curama za sudjelovanje na natjecanju i na postignutim rezultatima!

Bravo cure, ponosni smo na vas!

Od ponedjeljka 12.04. online nastava za sve učenike od 1. do 8. razreda

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo Vas će se od 12. travnja 2021. godine nastava za sve učenike osnovne škole kojima je osnivač Primorsko-goranska županija održavati prema Modelu C (nastava na daljinu).

Ova odluka za sada je donesena samo za sljedeći tjedan, od 12. do 16.travnja. O svim novim odlukama ćemo vas pravovremeno obavještavati.

Odluka župana za OŠ, prelazak na Model C

Proljetni odmor

Dragi učenici i roditelji!

Danas je odrađen posljednji radni dan i od sutra se možemo posvetiti odmoru i druženju sa svojim obiteljima.

Nastava nakon proljetnog odmora učenika počinje u ponedjeljak, 12. travnja po redovnoj satnici. Ukoliko budu trajale epidemiološke mjere i roditelji i učenici bit će pravovremeno obaviješteni o modelu nastave. (A ili C)