Arhiva kategorije: Nekategorizirano

Javni poziv za prijavu djece školskih obveznika za školsku godinu 2022./23.

Pozivamo roditelje djece koji su školski obveznici za školsku godinu 2022./23. rođene od 1. travnja 2015. godine do 31. ožujka 2016. godine na obvezu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Prema planu upisa djece u prvi razred osnovne škole koje je donio Upravni odjel za odgoj i obrazovanje u Primorsko-goranskoj županiji prijave za upis u prvi razred OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk bit će omogućene elektronskim putem

od 24. do 28. siječnja 2022. godine

U navedenom razdoblju, prijave će biti moguće izvršiti preko web stranice naše škole, osnovnaskolakrk.hr klikom na Obrazac za prijave upisa u 1. razred OŠ za školsku  godinu 2022./2023.

Za one roditelje koji nisu u mogućnosti na elektronski način prijaviti dijete omogućit će se od 24. do 28. siječnja 2021. godine od 11,00 sati do 12,00 sati prijava putem telefonskog broja 051/661-946. Prije poziva potrebno je pripremiti OIB djeteta te podatke o e-mail adresama roditelja te brojeve telefona/mobitela zbog daljnjeg kontakta.

Prilikom prijava, te razvrstavanja prijavljenih školskih obveznika potrebno je voditi računa o upisnom području pojedine područne škole i matične škole te prijavljenom prebivalištu školskog obveznika.

Upisna područja OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk su slijedeća:

MŠ KrkKrk, Kornić, Muraj, Lakmartin
PŠ VrhVrh, Salatići, Kosići, Skrpčići, Pinezići, Bajčići, Brusići, Linardići, Žgaljići, Milohnići, Brzac, Poljica, Nenadići
PŠ PunatPunat, Stara Baška, Kornić, Muraj
PŠ BaškaDraga Baška, Jurandvor, Batomalj, Baška
PŠ VrbnikVrbnik, Risika, Garica, Kampelje

Nakon izvršenih prijava roditelji će biti obaviješteni putem elektronske pošte, koje su naveli u prijavi, o mjestu i terminima za liječnički pregled djeteta te testiranju kod školskog psihologa.

Uz ovu objavu nalaze se dokumenti Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije: 

BOŽIĆNO – HUMANITARNI ŠTAND NAŠE ŠKOLE NA ADVENTU U BAŠKI

Učenici nižih razreda i produženog boravka PŠ Baška, zajedno sa svojim učiteljicama, odazvali su se pozivu Turističke zajednice Baška i time sudjelovali na božićno – humanitarnom sajmu na Paladi. Cilj ove hvalevrijedne humanitarne akcije, bio je  prikupljanje novčanih sredstava za  kupnju EKG aparata za našu ambulantu.

Štand naše škole privukao je pozornost  brojnih mještana  koji su oduševljeno birali poklone za svoje najmilije. Bogat izbor artikala nikog nije ostavio ravnodušnim.  U ponudi su bili ručno rađeni unikatni predmeti  koje su naši učenici, marljivo i s puno truda i ljubavi, izrađivali za ovaj poseban dan.  Svaki humanitarokupac  dobio je na poklon blagdanski kolačić kojeg su pekle naše učiteljice razredne nastave.

Želimo zahvaliti našim učenicima nižih razreda i produženog boravka koji su, iako mali, strpljivo i disciplinirano stajali satima za štandom. Kao pravi trgovci – nasmijani, ljubazni i ponosni na svoje izrađene predmete, naplaćivali su, zbrajali, oduzimali, vraćali i prebrojavali prikupljeni novac.

„Ovaj dan neću nikad zaboravit!“ – bile su riječi jednog prvašića. 

I zaista je bio poseban, sunčani zimski dan,  ove subote 18. prosinca na Paladi u našoj Baški.

Hvala svima!

Školski medni dan u 1. razredu

Školski medni dan obilježili smo 7.12. na dan Sv. Ambrozija zaštitnika pčela i pčelara.

Svi učenici prvih razreda osnovnih škola koje su se prijavile biti dio projekta dobili su med zapakiran u Nacionalnu staklenku zajedno sa slikovnicom edukativnog karaktera o pčelarstvu „Pčelica Jelica i medo Edo“.

Cilj programa je podizanje svijesti djece, od rane dobi, o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazati na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posebno zbog održavanja ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti, budući da 84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele.

U učionici 1.r. bilo je jako medno i veselo i drago nam je što smo bili dio ove medne priče koja promovira hrvatske pčelinjake.

Tekst i slike: Helena Karabaić

Projekt Šafran

Ove školske godine Područna škola Baška uključila se u međunarodni Projekt Šafran koji je potekao od irske zaklade Holocaust Education Trust Ireland, a koja opskrbljuje europske škole lukovicama žutog šafrana kako bi ih zasadile u jesen u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece i tisuće druge djece koja su ubijena tijekom holokausta (1933. – 1945.). Projekt je zamišljen kao integrativni dio nastave Povijesti u VIII. razredu, ali mu mogu pristupiti i drugi nastavni predmeti (Hrvatski jezik, Engleski jezik, Vjeronauk).

U Republici Hrvatskoj lukovice žutog šafrana prijavljenim školama dostavljaju djelatnici Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac. Žuto cvijeće podsjeća na žute Davidove zvijezde koje su europski Židovi bili prisiljeni nositi u svim državama pod nacističkom vlašću te u onim državama čiji su režimi surađivali s nacistima. Izuzetak u tome nije bila niti Nezavisna Država Hrvatska. Na taj su način Židovi bili obespravljeni i označeni kao neprihvatljivi građani.

Šafran cvjeta krajem siječnja, uoči Međunarodnog dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti (27. siječnja).

Ove školske godine projekt je započeo 23. studenoga uređenjem prostora u školskom okolišu. Pod vodstvom Tvrtka Božića, učitelja Povijesti, naši osmaši posadili su lukovice žutog šafrana uz kamenjem oblikovanu Davidovu zvijezdu. Tako su se priključili velikom broju od oko 40.000 učenika diljem Europe koji na ovaj način odaju počast svim žrtvama holokausta.

Tvrtko Božić

Kreativna dječja radionica – Mala škola fotografije

Naši mali kreativci produženog boravka PŠ Baška, postali su ponosni članovi kreativne radionice Mala škola fotografije iz Krka. Pod vodstvom svojih učiteljica Matee Kosić i Ivane Vlahinja, na svojoj drugoj kreativnoj radionici, osmislili su zanimljive radove s temom ,,Portret žene na kamenu,,. Radovi su rađeni od prirodnih materijala na podlozi od kamena i betona, a djeca su uz puno truda i ljubavi, osmislila prava mala remek djela.

Tekst i slike: Ivana Vlahinja

“Gradimo budućnost ne zaboravljajući prošlost.”

U srijedu, 17. 11., učenici PŠ Baška zajedno sa svojim učiteljicama, obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. U spomen na njihovu žrtvu, tradicionalno smo zapalili svijeću ispred spomenika Domovinskog rata.

Kroz edukaciju i prezentaciju o gradu Vukovaru, učenici su se pobliže upoznali sa važnim povijesnim činjenicama o Domovinskom ratu, gradu heroja i njegovim simbolima poput Vukovarskog vodotornja i Vučedolske golubice.

Sve svoje dojmove, znanja i emocije, satkali su u kreativne radove, poručivši time da sve žrtve Vukovara i Škabrnje nikada nisu, niti će biti, zaboravljene.

(likovni radovi učenika nižih razreda i produženog boravka)

Tekst i slike: Ivana Vlahinja

Organizacija nastave od sljedećeg tjedna

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo vas da sukladno Odlukom Župana od ponedjeljka nastavu svi razredi prate prema modelu A dakle uživo u školi.

Podsjećamo da svakog jutra šaljemo statistiku učenika i djelatnika u samoizolaciji, pozitivnih na COVID 19 ili onih koji su upućeni na testiranje pa preventivno ostaju kod kuće. Stoga molimo roditelje da pravovremeno razrednicima javljaju promjene.

Odluka župana o provedbi nastave u OŠ u PGŽ (od 08.11.2021.)

Odluka o provedbi nastave 4. i 5. studenog 2021.

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo vas da će se temeljem Odluke Župana o provedbi nastave 4. i 5. studenog nastava za učenike razredne nastave održavati prema modelu A (u školi), a za učenike predmetne nastave prema modelu C.

Svima vam želimo ugodan kratak jesenski odmor i pozivamo vas na odgovorno ponašanje kako bi se novi modeli nastave zadržali samo na ova dva dana.

Odluka o provedbi nastave 4. i 5. studenog 2021.

Učenici i učitelji oživjeli priču pripovjedačice Margarete

U petak 8. listopada, u našoj školi , zahvaljujući Školskoj knjizi, gostovala je ilustratorica, lutkarica i pripovjedačica bajki Margareta Peršić.
Izvela je svoju pripovjednu predstavu Pričom te zovem. Pripovjedna predstava u izvedbi umjetnice Margarete Peršić poseban je audiovizualni doživljaj za djecu i odrasle. Svojim pristupom, odabranu narodnu bajku podiže na razinu zasebnog, specifičnog scenskog izričaja. U svojoj izvedbi kombinira elemente pripovijedanja (storytelling), pantomime i teatra.
U predstavu uključila je kao glumce učiteljice i neke učenike, što je ispričanu bajku učinilo još zanimljivijom.
Nadamo se da ćemo ponovno imati prilike ugostiti pripovjedačicu Margaretu i njen svijet bajki.