Mjesečni arhivi: veljača 2022.

Rijeka psihologije u Područnoj školi Baška

U Hrvatskoj se u veljači već tradicionalno obilježava Tjedan psihologije, manifestacija koja za cilj ima predstavljanje psihologije široj zajednici i ukazivanje na mogućnosti poboljšanja kvalitete života pojedinaca i zajednice.

Ove godine, od 14. do 20. veljače, obilježava se 15. po redu Tjedan psihologije. U okviru ovog tjedna na području Rijeke i okolice održava se Rijeka psihologije. Manifestacija je to koja okuplja psihologe i sve zaljubljenike u psihologiju s ciljem popularizacije psihologije i promicanja njenog položaja u društvu. Rijeka psihologije svake godine ima i humanitarni karakter, a ove se godine prikupljaju sredstva za Dječji vrtić Sušak – točnije, sredstva su namijenjena odgojno-obrazovnoj skupini koju pohađaju djeca s intelektualnim teškoćama.

Školske psihologinje Danijela Šekuljica i Iva Žužić i ove su godine aktivno sudjelovale u Tjednu psihologije, održavši radionice za učenike matične i područnih škola. U Područnoj školi Baška  školska psihologinja Iva Žužić održala je radionicu za učenike 4. razreda pod nazivom „Hrabar kao lav, mudar kao knjiga“, usmjerenu na jačanje i poticanje razvoja pozitivne slike o sebi, kao važnom zaštitnom čimbeniku očuvanja mentalnog zdravlja.

Radionice o samopoštovanju samo su dio preventivnih aktivnosti koje školske psihologinje kontinuirano provode tijekom školske godine, s ciljem povećanja otpornosti djece i zaštite njihova mentalnog zdravlja.

U prilogu donosimo letak o obilježavanju Tjedna psihologije u našoj Školi.

Proslava 100. dana škole (jednodnevni e-Twinning projekt)

U petak, 11. veljače 2022., proslavili smo 100. dan škole. 

Učenici 1. i 2. razreda danas su umjesto klasične nastave imali niz aktivnosti kojima su obilježili svoj 100. dan u školi. Sve je bilo povezano s brojem 100.  

Prvi razred izrađivao je krune, gradio toranj od 100 čaša, rješavao 100 matematičkih zadataka, pisao 100 naučenih riječi i izvodio 100 vježbi oblikovanja. A slavlje ne bi bilo slavlje da nema kolača, zato su učiteljica Ivana i vjeroučiteljica Darinka ispekle kolače kojima smo se počastili i s osmijehom nastavili dalje.  

Učenici drugog razreda su za buđenje izveli 100 vježbi. Zatim su rješavali križaljku u kojoj je svako rješenje sadržavalo riječ sto.  Za svoju damu dizajnirali su haljinu od 100 srca, pisali priču koja sadrži 100 riječi, a na kraju su i zapjevali pjesmu posvećenu ovome uzbudljivom danu. 

Svi učenici su zaključili da im je ovo bio najbolji dan u školi! 

Slike i video govore više od 1000 riječi. Dijelimo s vama dio razredne atmosfere.  

Sada smo sto dana pametniji.  

Učiteljice Kristina Ivošić i Helena Karabaić  

Svjetski dan igre u 1. razredu

#GSDP2022 

“Bolje ćete upoznati nekoga za jedan sat igre, nego cijelu godinu razgovora.” (Platon) 

U utorak, 2. veljače učenici 1. razreda proveli su dan u  nestrukturiranoj igri. Igra u kojoj je glavni ključ dječja mašta. Na Svjetski dan školske igre učenici su umjesto knjiga u školu donijeli igračke i sve što može poslužiti za igru. Jedino pravilo bilo je da igračka nije na baterije ili struju.