Mjesečni arhivi: listopad 2021.

Odluka o provedbi nastave 4. i 5. studenog 2021.

Dragi učenici i roditelji,

obavještavamo vas da će se temeljem Odluke Župana o provedbi nastave 4. i 5. studenog nastava za učenike razredne nastave održavati prema modelu A (u školi), a za učenike predmetne nastave prema modelu C.

Svima vam želimo ugodan kratak jesenski odmor i pozivamo vas na odgovorno ponašanje kako bi se novi modeli nastave zadržali samo na ova dva dana.

Odluka o provedbi nastave 4. i 5. studenog 2021.

Učenici i učitelji oživjeli priču pripovjedačice Margarete

U petak 8. listopada, u našoj školi , zahvaljujući Školskoj knjizi, gostovala je ilustratorica, lutkarica i pripovjedačica bajki Margareta Peršić.
Izvela je svoju pripovjednu predstavu Pričom te zovem. Pripovjedna predstava u izvedbi umjetnice Margarete Peršić poseban je audiovizualni doživljaj za djecu i odrasle. Svojim pristupom, odabranu narodnu bajku podiže na razinu zasebnog, specifičnog scenskog izričaja. U svojoj izvedbi kombinira elemente pripovijedanja (storytelling), pantomime i teatra.
U predstavu uključila je kao glumce učiteljice i neke učenike, što je ispričanu bajku učinilo još zanimljivijom.
Nadamo se da ćemo ponovno imati prilike ugostiti pripovjedačicu Margaretu i njen svijet bajki.

„Bašćanska vala – čista, zelena i plava“ – eko akcija

U nedjelju, 26.rujna 2021., TZO Baška organizirala je eko akciju u suradnji s brojnim udrugama i komunalnim organizacijama.

Eko akciji odazvala se ekološka grupa 4. razreda OŠ „Fran Krsto Frankopan“ PŠ Baška u pratnji roditelja pod vodstvom učiteljice Sonje Polonijo. Ova grupa imala je zadatak čistiti plaže na otočiću Prviću.

Više možete pročitati ovdje.

Tekst i slike: Sonja Polonijo