Mjesečni arhivi: listopad 2023.

STRUČNA EKSKURZIJA OSMOG RAZREDA U OREBIĆ (10.10.-13.10.)

Učenici 8.razreda, njih trinaestero, provelo je u pratnji svoje razrednice Marije Maglić četiri nezaboravna dana na stručnoj ekskurziji u Dalmaciji. Osmaši su tako posjetili grad Zadar, poluotok Pelješac, otok Mljet, grad Korčulu, Dubrovnik, Metković i grad Split. Kući su, osim neretvanskih mandarina, ponijeli prekrasne uspomene na rajske prizore naše zemlje te srca ispunjena novim poznanstvima. Neke od motiva s putovanja pogledajte u galeriji.

Tekst i slike: Marija Maglić

SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA 2023.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine, a ovogodišnja je tema Mentalno zdravlje je univerzalno ljudsko pravo. Obilježavanjem ovog dana radi se na podizanju svijesti i unapređivanju znanja o mentalnom zdravlju i brige o njemu budući da je ono sastavni dio zdravlja i izrazitu važnost ima za osobni i socijalni razvoj.

U okviru naše Školske preventivne strategije provodi se program Male mudrosti o odrastanju – Kako očuvati mentalno zdravlje? koji se bavi upravo podizanjem svjesnosti o važnosti mentalnog zdravlja i nužnosti njegova očuvanja. Program se uspješno provodi već treću godinu zaredom te ga nadograđujemo novim sadržajima ovisno o potrebama naših učenika.

Kako bi osnažile svoje profesionalne kapacitete naše školske psihologinje sudjeluju na konferenciji o mentalnom zdravlju pod nazivom Kriza mentalnog zdravlja: Djeca i mladi 2030.?! koja se održava u Opatiji, 9. i 10. listopada 2023., u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

U svijetu riba

U sklopu cjelogodišnjeg školskog projekta “U svijetu riba” učenici 7. razreda posjetili su akvarij Baška. Vidjeli smo zbirke najpoznatijih rakova, školjkaša, puževa i bodljikaša Jadranskog mora. No više od toga bili smo oduševljeni ribama u akvariju.

Učenici 7. razreda PŠ Baška