Mjesečni arhivi: prosinac 2022.

ŠKOLSKA ATLETSKA LIGA

Dana 6. prosinca 2022.g., učenici i učenice PŠ Baška, nastupili su na izvanrednom županijskom natjecanju ŠKOLSKA ATLETSKA LIGA, u Rijeci, atletska dvorana na Kantridi.

U konkurenciji 11 škola PGŽ, učenici naše osnovne škole “Fran Krsto Frankopan” osvojili su ekipno 3. MJESTO u konkurenciji dječaka (učenici 5.-8.r.) te 6. MJESTO u konkurenciji djevojčica (5.-8.r.).

Ovo je prvi puta da se natjecanje održalo na način da ekipu mogu činiti učenici, odnosno učenice od 5.-8.r., a naše školsko društvo “FRANKOPAN” je, osim sedmaša i osmaša – predstavljalo i dvije učenice 5. razreda, te 5 učenika i učenica 6.r. te su i oni zabilježili vrlo dobre nastupe, uz ipak nešto malo bolje rezultate učenika 7. i 8. razreda.

Na proljeće nas čekaju redovna županijska prvenstva u ATLETICI (na otvorenom), kada će se učenice i učenici natjecati odvojeno, u kategorijama 5. i 6.-ih razreda te 7. i 8.-ih razreda, u nešto drugačijem sustavu i u drugim disciplinama nego na ovom natjecanju koje se održalo u atletskoj dvorani Kantrida, gdje su učenici i učenice nastupali u disciplinama skok u dalj, skok u vis, kugla 3kg (Ž), kugla 4kg (M) i 60m.

———————————————————————–

>>ŽENSKU ekipu učenica činile su:

Klara Fantov, Eldisa Mehagić, Lea Seršić, Erin Španjol, Azra Hamza, Emma Berisha, Ana Miškić, Petra Čuljat, Stela Barbalić, Luce Polonijo i Natasja Kos

>>MUŠKU ekipu učenika činili su:

Jakov Fantov, Ivan Rastoder, Vedran Štefanić, Marko Penava, Lukas Pekota, Niko Parčić, Juraj Velnić, Filip Hutinski, Šimun Osredečki i Anis Mehagić

Sportski pozdrav!

učitelj i voditelj ŠSD “Frankopan”

Leo Brnabić