Mjesečni arhivi: ožujak 2022.

Ljubav ne broji kromosome 💙

Svjetski dan sindroma Down obilježava se na današnji dan kako bi se podigla svijestnost o potrebama osoba s Down sindromom, ali i otklonile predrasude.
Kako je razlog Down sindroma kromosomski poremećaj koji nastaje radi viška jednog kromosoma izabran je 21. kao datum obilježavanja.
Šarene čarape pomalo nalikuju na kromosome i zato su odabrane kao simbolična poruka svim ljudima da smo svi različiti i baš u tome se krije ljepota ljudskog bića.

Tekst i slike: Kristina Ivošić

Bašćanski čuvari prirode


Kako očuvati našu prirodu i postati njeni čuvari, pokazali su nam učenici 1. i 4. razreda produženog boravka PŠ Baška. U organizaciji Ranger Hrvatska – Gorski kotar, postali su dio likovno – humanitarne kolonije čiji je cilj bio provođenje aktivnosti u prirodi te organizacija likovne radionice s posvetom prirodi koja nas okružuje.
Pod mentorstvom učiteljice Ivane Vlahinja, naši učenici naslikali su prava mala umjetnička djela. Baška i njene prirodne ljepote tako su, akvarelom i kistom, pretočene na papir.
Izložbom učeničkih radova u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, održat će se aukcija i prodaja slika.
Sav prihod od prodaje ovih malih umjetnički djela, bit će doniran dječjem odjelu Opće bolnice Sisak.

Tekst i slike: Ivana Vlahinja

DAN OČEVA

Današnji dan posvećen je svim očevima/tatama. Očevi su naša snaga, oslonac i potpora kada god nam je to potrebno. Čestitajmo danas našim tatama njihov dan i budimo zahvalni na njihovoj ulozi u našim životima!Jer, „Svaki muškarac može biti otac. No potrebno je nešto posebno da se bude tata.“ – Anne Geddes

Tekst i slike: Jeny Berković

Srce za Ukrajinu

Dragi roditelji,
želimo Vam se još jednom ovim putem od srca zahvaliti za svaku Vašu donaciju!
Pokazali smo veliko srce da zajedno pomognemo onima kojima je najpotrebnije u ovim teškim situacijama.
Donacije su predane i kroz koji dan putuju na odredišta posebnim prijevozom, točnije u bolnice u Ukrajinu. Sve pohvale učenicima produženog boravka PŠ Baška koji su bili zaduženi za skupljanje i vođenje liste doniranih potrepština,a njihovim roditeljima na velikodušnim donacijama, još jednom jedno veliko HVALA!

Tekst i slike: Jeny Berković i Ivana Vlahinja.

Likovni natječaj ,,Velikani hrvatske prošlosti”


I ove godine učenici produženog boravka PŠ Baška, ponosni su sudionici likovnog natječaja ,,Velikani hrvatske prošlosti,,.
Tema natječaja je poznata hrvatska spisateljica Ivana Brlić – Mažuranić.
Pod mentorstvom učiteljice Ivane Vlahinja, učenici 1. i 4. razreda produženog boravka, naslikali su portret poznate spisateljice u kombiniranoj likovnoj tehnici akvarela i flomastera.
Patrik, Viktorija, Ana i Mia – sretno!