Mjesečni arhivi: siječanj 2021.

Povratak nastavi uživo!

Dragi učenici i roditelji!

Župan Zlatko Komadina donio je Odluku o organizaciji nastave na području PGŽ temeljem zaključka Stožera civilne zaštite PGŽ donesenog na prijedlog ravnatelja osnovnih škola kojima je PGŽ osnivač te ravnatelja srednjih škola uz  mišljenje Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.
Prema Odluci, od 1. veljače 2021. do 12. veljače 2021. godine u osnovnim  školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač nastava će se održavati  prema modelu A (nastava u školi).
Pripremite svoje torbe i pribor i vidimo se KONAČNO u ponedjeljak!

vaši učitelji

ODLUKA

Javni poziv – prijave za upis u prvi razred OŠ “Fran Krsto Frankopan” Krk

Poštovani roditelji budućih prvašiča,

objavljujemo Javni poziv za prijavu za upis u prvi razred naše škole te upute o načinu prijave koji je, obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine nešto drugačiji nego inače.

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU DJECE ŠKOLSKIH OBVEZNIKA
ZA ŠKOLSKU GODINU 2021/22.

Pozivamo roditelje djece koji su školski obveznici za školsku godinu 2021/22. rođene od
1. travnja 2014. godine do 31. ožujka 2015. godine
na obvezu utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u 1. razred osnovne škole.

Prema planu upisa djece u prvi razred osnovne škole koje je donio Upravni odjel za odgoj i obrazovanje u Primorsko-goranskoj županiji prijave za upis u prvi razred OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk bit će omogućene elektronskim putem

od 25. do 29. siječnja 2021. godine

Prijave je moguće izvršiti preko web stranice škole, osnovnaskolakrk.hr klikom na OBRAZAC.

Za one roditelje koji nisu u mogućnosti na elektronski način prijaviti dijete omogućit će se od 25. do 29. siječnja 2021. godine od 11,00 sati do 12,00 sati prijava putem telefonskog broja 051/661-946. Prije poziva potrebno je pripremiti OIB djeteta te podatak o e-mail adresi zbog daljnjeg kontakta.

Prilikom prijava, te razvrstavanja prijavljenih školskih obveznika potrebno je voditi računa o upisnom području pojedine područne škole i matične škole te prijavljenom prebivalištu školskog obveznika.

Upisna područja OŠ „Fran Krsto Frankopan“ Krk su slijedeća:

  • MŠ Krk – Krk, Kornić, Muraj, Lakmartin
  • PŠ Vrh – Vrh, Salatići, Kosići, Skrpčići, Pinezići, Bajčići, Brusići, Linardići, Žgaljići, Milohnići, Brzac, Poljica, Nenadići
  • PŠ Punat – Punat, Stara Baška, Kornić, Muraj
  • PŠ Baška – Draga Baška, Jurandvor, Batomalj, Baška
  • PŠ Vrbnik – Vrbnik, Risika, Garica, Kampelje

Nakon izvršenih prijava roditelji će biti obaviješteni putem elektronske pošte, koje su naveli u prijavi, o mjestu i terminima za liječnički pregled djeteta te testiranju kod školskog psihologa.

Upute i obrasci za cjelokupni predupisni i upisni postupak u osnovnu školu bit će u narednom razdoblju objavljeni na web stranici škole.

OBAVIJEST

Prema odluci Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a na prijedlog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije ,  donesena je odluka da se u ponedjeljak 18. siječnja u školu vraćaju učenici od 1. do 4. razreda. Za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se provoditi  prema Modelu C (nastava na daljinu). Ta odluka se odnosi na razdoblje od 18. do 29. siječnja 2021. godine.

Prijave za upis u prvi razred osnovne škole

Prijave djece za upis u 1. razred osnovne škole provodit će se od 25. do 29. siječnja 2021. godine u osnovnim školama najbližim mjestu prebivališta/boravišta, sukladno upisnom području putem elektronske pošte odnosno telefona/mobitela.

Sukladno Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva (”Narodne novine” broj 67/14 i 63/20)

djeca rođena od 01. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine te djeca kojoj je odgođen upis u prvi razred osnovne škole u prošloj školskoj godini obvezna su pristupiti upisu u prvi razred osnovne škole prema upisnim područjima za svaku osnovnu školu, a prema prijavljenom mjestu prebivališta odnosno boravišta djeteta.    Iznimno se u prvi razred osnovne škole mogu upisati i djeca rođena od 01. travnja 2015. godine do 31. prosinca 2015. godine, koja će šest godina života navršiti do 31. prosinca 2021. godine. Roditelji odnosno skrbnik/ca djeteta rođenog od 01. travnja 2015. godine do 31. prosinca 2015. godine mogu najkasnije do 31. ožujka 2021. podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika za upis u l. razred osnovne škole pismenim putem odnosno elektronskom poštom Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske Županije, Rijeka, Riva 10.

Detaljnije informacije o načinu i sadržaju prijave za upis djeteta u prvi razred     OŠ „Fran Krsto Frankopan“ KRK (za MŠ Krk, PŠ Vrh, PŠ Punat, PŠ Baška i PŠ Vrbnik), kontakt telefon i elektronsku adresu objavit ćemo na stranici Škole 21. siječnja 2021.

U prilozima ove objave nalazi se Javni poziv za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinuPlan upisa u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu, Informativni obrazac o upisu u prvi razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinuZahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole te Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

PRILOŽENI DOKUMENTI I OBRASCI: