Dnevni arhivi: 30/04/2021

Vraćamo se u školske klupe

Dragi učenici i roditelji!

Obavještavamo Vas će se od 3.svibnja do 7.svibnja 2021.godine nastava za učenike predmetne nastave u osnovnim školama kojima je osnivač Primorsko goranska županija održavati i dalje prema Modelu C (nastava na daljinu).

Za učenike razredne nastave, nastava će biti od ponedjeljka 3.svibnja organizirana prema redovnom rasporedu u školi.

Odluka župana

Učenici 3. razreda u rasadniku obitelji Štefanić

Uvijek nas raduje terenska nastava, boravak u prirodi, istraživanje… Ovog proljeća odlučili smo posjetiti rasadnik obitelji Štefanić koja već niz godina uzgaja rajčicu (pomidor) za svoje potrebe i prodaju.

Ugostila nas je Petra Štefanić koja se brine o rasadniku. Začudilo nas je da tako mlada djevojka puno zna o uzgoju rajčice. Kao djevojčica naučila je mnogo o povrtlarstvu od svoje bake i djeda te nastavila obiteljsku tradiciju. Promatrali smo i slušali kratko o uzgoju autohtone sorte rajčice (draški pomidor). Praktično smo sudjelovali u sijanju salate. Imali smo puno pitanja, a Petra je strpljivo odgovarala. Na kraju je svaki učenik dobio na poklon jednu biljku po želji (sadnicu pomidora ili sadnicu jagode). Zadatak je bio da sadnicu posadimo u svom vrtu ili u vazu. Uz biljku smo dobili usmene upute kako se o njoj trebamo brinuti i pismeni zadatak iz PID-a. Ovo je prava Škola za život jer ćemo na kraju školske godine moći uživati u slasnim i ekološkim plodovima.

O biljci se trebamo brinuti s ljubavlju. U zadnjem tjednu nastave svaki učenik ima zadatak održati kratku prezentaciju o svojoj biljci. Pitam se tko će biti najvrtlar ili najvrtlarica našeg razreda na kraju školske godine?

Učiteljica Sonja Polonijo

Glagoljski inicijali 3. razreda

Učenici 3. razreda vole izazove i kreativno izražavanje. Svoje radove često šalju na likovne natječaje. Početkom travnja poslali su svojih 5 najuspješnijih radova na likovni natječaj Školske knjige „Iskoni bje slovo“ te s nestrpljenjem očekuju objavu rezultata 12.5.2021. https://www.skolskiportal.hr/tema/5-likovni-natjecaj/

Učiteljica Sonja Polonijo