ŠKOLSKA EKSKURZIJA 4. R. PŠ BAŠKA

U četvrtak, 5. svibnja 2022., učenici 4. razreda PŠ Baška krenuli su na dvodnevnu školsku ekskurziju u pratnji razrednice Sonje Polonijo i učiteljice Ivane Vlahinja. Nakon odmora i marende u Ravnoj Gori uputili su se prema glavnom gradu RH.

Dolaskom u Zagreb, prošetali su Zrinjevcem prema Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU) u potrazi za originalnom Bašćanskom pločom, a zatim uputili na znameniti Trg bana Josipa Jelačića. Nastavili su razgled do Zagrebačke katedrale preko tržnice Dolac. Kroz Kamenita vrata put ih je dalje vodio do Trga sv. Marka i kule Lotršćak. Spustili su se do Ilice i prošetali kao pravi turisti.

Panoramskom vožnjom kroz grad stigli su do Mini polisa, prvog dječjeg grada u Hrvatskoj. Nakon igre zanimanja uputili su se u Oroslavlje i posjetili tematski Park znanosti, opremljen interaktivnim edukativnim sadržajem iz područja prirodnih znanosti.

Uslijedili su smještaj, večera i noćenje u pansionu Kozjak.

U jutarnjim satima posjetili su dvorac Trakošćan, a nakon ručka i Muzej krapinskih neandertalaca (Muzej evolucije i nalazište pračovjeka). Bio je to dan putovanja kroz daleku prošlost.

Puni dojmova i obogaćeni novim spoznajama vratili su se u Bašku.

Zahvalili su se vodiču Damjanu i vozaču Davoru na stručnom vođenju i ugodnoj vožnji, te roditeljima koji su im omogućili ovo nezaboravno putovanje.

Tekst i slike: Sonja Polonijo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.