Ekološka akcija u  Maloj luci (Projekt InNOPlastic)

U sklopu mjeseca čišćenja krčkih plaža proveli smo ekološku akciju čišćenja Male luke u suradnji s Ponikve d.o.o.

U jutarnjim satima okupili smo se kod broda “Bura” i zaplovili prema odredištu. Vedro nebo i mirno more pratilo nas je putem do prekrasne uvale Male luke gdje smo proveli radno prijepodne u sakupljanju otpada. 

Još jednom pokazali smo ekološku osviještenost i poručili da svaki pojedinac može i mora utjecati na okoliš i njegovo očuvanje.

U ekološkoj akciji čišćenja Male luke sudjelovali su učenici 1. i 4. razreda sa svojim učiteljicama Sonjom Polonijo i Helenom Karabaić.

Posebno hvala posadi broda Bura i roditeljima koji su nam se pridružili. 

Samo zajedno možemo učiniti otok Krk bez otpada!

Projekt InNOPlastic pokrenut je sa svrhom uspostave učinkovitog i automatiziranog procesa čišćenja i prikupljanja mikro i makro plastike, koji će spriječiti zagađenja otpadnih i oborinskih voda tom izrazito opasnom tvari. Sva ta otpadna mikro i makro plastika završava u morima i oceanima, a hranidbenim lancem i na našim stolovima. Hrvatski partneri rade na monitoringu, čišćenju i obradi makroplastike. Na otoku Krku uspostavit će se monitoring i odrediti početno stanje određenih krčkih uvala i plaža, pogodnih za čišćenje automatiziranim procesima, upotrebom robota. 

Tekst i slike: Helena Karabaić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.