ODLIČNI NASTUPI UČENIKA I UČENICA 7. I 8.RAZREDA OŠ “FRAN KRSTO FRANKOPAN” NA ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA U ATLETICI

13.ožujka 2023.g. učenici i učenice 7. i 8.r. OŠ “Fran Krsto Frankopan”, (točnije učenici i učenice PŠ Baška) nastupili su na atletskom stadionu Kantrida u jakoj konkurenciji na Županijskom prvenstvu školskih sportskih društava u ATLETICI te u ukupnom poretku ekipno (dečki 7. i 8.r.) osvojili 5. mjesto, u konkurenciji 16 osnovnih škola PGŽ, pri čemu su gotovo svi popravili svoje osobne rekorde.

Nastupalo se u 7 disciplina (svaki učenik iz ekipe smije nastupiti u samo jednoj disciplini), nakon čega je usljedila uvijek napeta i zanimljiva štafetna utrka koja se kod starijih učenika osnovne škole trči 100-200-300-400m (tzv. švedska štafeta).

Discipline u kojima se nastupalo su:
-kugla 4kg (Ivan Rastoder)
-vortex (Niko Parčić)
-100m (Juraj Velnić)
-300m (Jakov Fantov)
-800m (Lukas Pekota)
-skok u dalj (Vedran Štefanić)
-skok u vis (Marko Penava)

te na kraju štafetna utrka 100-200-300-400m u sastavu Juraj-Ivan-Jakov-Vedran

Najbolji pojedinačni plasman iz muške ekipe postigao je Jakov Fantov te osvojio broncu, sa samo pola sekunde zaostatka za 1. mjestom i 20 stotinki sekunde za srebrnim.

Lukas, Ivan, Vedran i Marko popravili su svoje osobne rekorde na službenim natjecanjima u disciplinama u kojima su nastupili, dok su Juraj i Niko prvi puta nastupali u disciplinama trčanje 100m (Juraj) , odnosno bacanje vortexa (Niko) te također zabilježili odlične nastupe, odnosno rezultate.

Juraj, Ivan, Jakov i Vedran odradili su odličnu štafetnu utrku i za samo 1,18 sekundi propustili uzeti još jednu medalju te na kraju završili na 4. mjestu.

Učenici Noa i Đordano išli su kao rezrevni članovi ekipe u slučaju ozljede drugih članova ekipe te nastupili van konkurencije u utrci na 100m, čime su stekli iskustvo za vjerojatni nastup sljedeće godine.

Pored muške ekipe, učitelj Leo je poveo i 2 učenice sedmog razreda – Emmu Berishu i Petru Čuljat, koje nisu imale ekipu, ali su pojedinačno konkurirale za medalje u disciplinama bacanje vortexa (Emma) i bacanje kugle 3kg (Petra).

Emma je osvojila srebrnu medalju u bacanju vortexa, a Petra 7. mjesto u bacanju kugle 3kg, pri čemu su obje učenice popravile svoje osobne rekorde.

Čestitke svima na odličnim nastupima, na pristojnom i uljuđenom navijačkom ponašanju te fair play ponašanju općenito, kako na putu, tako i na sportskom terenu.

Do sljedećeg puta – sportski pozdrav!

Leo Brnabić
učitelj i voditelj ŠSD “Frankopan”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)