Dvodnevni izlet u Austriju

S učenicima 7. i 8. razreda PŠ Vrbnik i Punat u ranim jutarnjim satima 1. lipnja autobusom (koji su vozili naši nezaboravni vozači gospodin Željko i Josip) uputili smo se u Austriju. Brigu o nama vodile su učiteljice Njemačkog jezika Marija Maglić, Marta Feretić i naša draga školska psihologinja Iva Žužić te vodičica Alisa Ramakić. Atmosfera u autobusu bila je vedra i vesela zbog našeg DJ-a koji je puštao zaista dobre pjesme koje su se čak svidjele i našim učiteljicama.

Naše prvo odredište bio je grad Riegersburg. Posjetili smo tvornicu čokolade “Zotter”. U tvornici smo pogledali film o uzgoju i preradi kakaovca te nastanku slasnih čokolada. Nakon filma krenuli smo u razgledavanje tvornice i neograničeno degustiranje raznih čokolada. Čokolade su bile izvrsne, ali smo kušali previše vrsta te nam poslije nije bilo baš najbolje…

Uputili smo se u hostel gdje smo ručali i smjestili se u svoje sobe. Nakon kratkog odmora pješice smo se uputili u razgledavanje grada Graza.

Dolaskom u grad posjetili smo puno zgrada i spomenika Graza. Vidjeli smo: vijećnicu Rathaus, umjetni otok Murinsel, kuću Herzoghof, glavni trg Hauptplatz, kuću umjetnosti – Kunsthaus Graz, Schlossbergplatz i poznati gradski sat Uhrturm (uz koji je vezana jedna zanimljiva legenda).

U hostel smo se vratili u kasnim večernjim satima. Smjestili smo se u sobe i otišli posjetiti svoje susjede… Zbog tih posjeta učiteljicama smo zadali glavobolje zbog čega je učiteljica Marta čak „odspavala na hodniku”. Noć smo proveli pod “budnim okom” učiteljica.

Sljedećeg jutra krenuli smo u posjet dvorcu Herbersteinu i parku Tierwelt Herberstein. Vidjeli smo razne životinje i vrt ukrašen prelijepim cvijećem, ali najzanimljiviji nam je ipak bio dvorac. U dvorcu smo imali priliku upoznati život obitelji Herberstein. Dvorac smo obišli uz pomoć vodiča koji nam je objasnio čemu je služila svaka prostorija i namjenu svakog predmeta.

Na povratku kući ponovno smo imali priliku slušati pjesme, ali smo većinu puta prespavali.

Doživjeli smo jedno nezaboravno iskustvo i drago nam je da smo imali priliku otići na takav prelijepi izlet sa svojim dragim učiteljicama i psihologinjom.

Tekst napisale: Lea Seršić, Petra Čuljat 7.razred

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)