Učenice šestih razreda na županijskoj razini natjecanja „Modelarska liga“

U utorak 30.travnja 2019. s početkom u 09.20h u Domu mladih održalo se je regionalno natjecanje Modelarska liga 2019. Organizator natjecanja je Hrvatska zajednica tehničke kulture dok je Dom mladih već 6. godinu zaredom domaćin natjecanja za Primorsko- goransku županiju.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 ekipa iz 7 osnovnih škola Grada Rijeke i riječkog prstena te iz Doma mladih i Tehničkog centra mladih. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 30 učenika/učenica i to 22 djevojčica i 8 dječaka. Našu školu su po prvi puta predstavljale tri ekipe: iz matične škole „Fran Krsto Frankopan“ Krk dvije ekipe – „Krčki duo“ koju su činile Ena Toić i Mara Feretić iz 6.a razreda, ekipa „Bodulke“ Ana Rušin i Matea Štefančić 6.b razreda, te ekipa „Bašćanski maestral“ Magdalena Čačić i Antonija Petrinić 6.razreda iz Područne škole Baška, u pratnji učiteljice tehničke kulture Marije Prihode. Sve tri ekipe su se za vrijeme proljetnih praznika vrijedno pripremale za natjecanje te uspješno izvršile zadatak izrade modela aviona i postigle dobre rezultate.

Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Danijel Šimunić, Hrvatska zajednica tehničke kulture, predsjednik povjerenstva, Đordano Bucci, Tehnička škola Rijeka, član povjerenstva i Marino Čikeš, Dom mladih, član povjerenstva, jednoglasno su donijeli odluku o prve tri najbolje ekipe: 1.mjesto osvojila je ekipa ”Tribaljci” iz OŠ Jurja Klovića u sastavu: Ivan Vidović (7.r.) i Mihael Barac (7.r.), mentor Jadranko Janjić, 2.mjesto osvojila je ekipa “Žagica“ OŠ Dr. Branimira Markovića u sastavu: Patricia Svetličić (8.r.) i Rozmari Perlić (7.r), mentor Jadranko Janjić, 3. mjesto osvojila je ekipa “Pupe” iz OŠ Sveti Matej u sastavu: Ana Marinić (7.r.) i Klara Širola (7.r.), mentorica Katica Androšević

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika/učenica osnovne škole od 5. do 8. razreda u području modelarstva/maketarstva s osnovnim ciljem poticanja razvoja tehničkih znanja i vještina, razvoja motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoja poduzetništva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *