Posjet službenika američke ambasade

U sklopu inicijative Meet US, u četvrtak 9. svibnja 2019., našu su školu posjetili zaposlenici američke ambasade iz Zagreba (Embassy of the United States Zagreb – Croatia).

Američka službenica Alison Carragher, porijeklom iz Floride, bila je u pratnji Thomasa Kezelea, koji je hrvatski državljanin zaposlen u američkoj ambasadi u odjelu za sigurnost. Goste je u školu dopratila direktorica TZ Baška, Ivana Kovačić.

Susret se održao u školskoj knjižnici gdje smo proveli vrlo ugodnih sat vremena u neformanom druženju. Dvanaest učenika viših razreda prezentiralo je znamenitosti bašćanskog kraja, nakon čega su Alison zasuli pitanjima o američkom načinu života i njenoj diplomatskoj karijeri. Alison je uzvratila istom znatiželjom raspitujući se o njihovim planovima i željama za budućnost. Pohvalila je poznavanje engleskog jezika naših učenika, ujedno i rad učiteljice engleskog jezika Katarine Žic-Bužonja, a mi smo bili zadivljeni njenim znanjem i izgovorom hrvatskog jezika.

Druženje smo zaključili razmjenom poklona. Voditeljica škole Kristina Ivošić je uručila Alison i Thomasu po jednu monografiju o Povijesti školstva u bašćanskom kraju, a s njihove strane smo primili cijeli niz zanimljivih izdanja iz domene popularne američke glazbene kulture i zemljopisnu kartu SAD-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *